At turde stoppe op

15. januar 2020, 13.05

HØJHUSSTRATEGI Det er ikke kun vandstanden, som er høj i Gudenåen. De politiske bølger går også højt i disse dage og uger.

Der sker mange ting i Silkeborg i disse år, og nogle gange får det også sindene i kog hos borgere og politikere, både på godt og ondt. Politik handler i mine øjne om at kunne træffe en beslutning, også selv om den ikke er populær. Men det handler også om at kunne gå på kompromis i sager, som berører mange mennesker, og at finde den rigtige løsning i fællesskab.

I Silkeborg har vi en »højhus- og byfortætningsstrategi«. Det er ca. 12 år siden, at denne strategi blev lavet. Måske er det på tide at stoppe op og mærke efter, om strategien stadig stemmer overens med borgernes ønsker til Silkeborgs fremtid.

Er strategien stadig fornuftig, og er der overhovedet opbakning fra borgerne til f.eks. højt byggeri i indre by? Måske det er på tide, at det bliver revurderet, og her er Fredensgård er godt eksempel. Jeg håber, at politikerne stopper op og lytter til borgerne på borgermødet og de indkomne høringssvar.

Vores by er i fremdrift og er et populært område at flytte til. Silkeborg ligger naturskønt, og på trods af byens korte historie på 200 år har vi meget at tilbyde tilflyttere. Dette skal vi huske at værne om.

Derfor bør vi sikre, at flere af de historiske bygninger bliver bevaret. Kommunen kan f.eks. bruge dem til offentlige formål, som vi ser det i en lang række andre kommuner. Man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken hver gang.

Jeg er bestemt fortaler for at tiltrække virksomheder og nye borgere, og dermed sikre en udvikling af Silkeborg Kommune. Men mange synes det går for stærkt - og det går meget stærkt.

Det kan være svært at turde stoppe op og sige fra, når toget kører derudaf. Jeg håber, at I 31 folkevalgte byrådsmedlemmer i Silkeborg har modet til at gøre dette og ikke bare ukritisk kører videre i et spor, som man har lagt ud for mere end et årti siden.