Museumsinspektør fra Silkeborg valgt til ny næstformand i Kunstkonserveringen

9. oktober 2020, 14.00

Lucas Haberkorn fotograferet på udstillingen med Cindy Shermans værker på Museum Jorn i september 2017. Foto: Jakob Stigsen Andersen

VALG: Anne-Mette Villumsen, museumsleder for Skovgaard Museet, er ved årets generalforsamling valgt som ny bestyrelsesformand for Kunstkonserveringen, mens Lucas Haberkorn, museumsinspektør på Museum Jorn, er ny næstformand i bestyrelsen.

Anne-Mette Villumsen afløser konstitueret formand Sine Kildeberg, museumsdirektør for Vendsyssel Kunstmuseum, som ikke ønskede at stille op til formandsposten.

På næstformandsposten afløser Lucas Haberkorn Vibeke Dam Andersen, der valgte at fratræde sin post for at blive menigt medlem af bestyrelsen.

Kunstkonserveringen blev stiftet i 1978 af danske kunstmuseer med det formål at styrke opsynet med og opbevaringen af kunst. Kunstkonserveringen er ejet af sine medlemsmuseer, som består af mere en 90 procent af alle danske kunstmuseer. Kunstkonserveringen arbejder desuden for en række kulturhistoriske museer, kommuner, slotte, herregårde, kirker og andre offentlige og private kunstsamlere.

Kunstkonserveringens afdeling Vest ligger på A.C. Illumsvej i Silkeborg. MTL