Ansat af en maskine

Ny teknologi spiller en større og større rolle, når arbejdsgivere og arbejdstagere skal finde hinanden, og der er nærmest ingen grænser for, hvad store datamængder vil kunne fortælle om ansøgere

Udgivet:16. oktober 2018, 10.42

Læsetid:6 minutter

TEKNOLOGI En jobsamtale med en computer i stedet for et menneske, hvor ikke bare ord, men også tonefald er data, der bliver behandlet? En personlighedsprofil af en ansøger, som ikke er lavet af et menneske, men af en maskine på grundlag af det vedkommende har skrevet på Twitter og Facebook?

For nogle vil det lyde langt ude, men måden, man ansætter folk, er allerede under kraftig forandring på grund af fænomener som kunstig intelligens og maskinlæring.

- Det er fremtiden, siger adjunkt Leon Derczynski fra IT-Universitetet i København:

- Og det er fortiden. Mange har brugt det i cirka fem år.

Og det er der flere grunde til. En af dem er tid og penge. Det er dyrt at ansætte - ikke mindst de forkerte. Og hvis der samtidig er mangel på den form for arbejdskraft, man efterspørger, er der endnu mere grund til at overveje, om ikke de maskiner, der er i stand til at kværne større og større mængder data og oven i købet selv lære undervejs, kan hjælpe. Både med at finde egnede kandidater og med at lave det helt rigtige match mellem arbejdsgiver og arbejdstager, uden at der nødvendigvis skal læses enorme stakke af cv'er og indkaldes til overflødige ansættelsessamtaler.

Hvad ansigtet fortæller...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere