Brug de lokale butikker

Udgivet:07. december 2022, 08.53

Læsetid:1 minut

Af Mette Nøhr. Medlem af bryådet i Favrskov (K) Hammel

2 måneder siden

JULEHANDEL De seneste uger har vi desværre set flere lokale butikker bukke under, og det er på alle måder trist. Det understreger med al tydelighed, hvor afgørende vigtigt det er at bruge de lokale butikker.

Her i juletiden svinger de fleste af os dankortet mere end normalt, og her er det ekstra vigtigt at tænke lokalt - for hvis vi ønsker et godt og bredt udvalg af lokale butikker i morgen, skal vi huske at bruge dem i dag. Nøjagtig samme opfordring gælder i forhold til at huske alle vores lokale virksomheder.

Jeg har de seneste par uger været til juletræstænding i både Hammel og Thorsø - begge steder sammen med hundredvis af børn og voksne. Det er skønne traditioner med underholdning, besøg af julemanden og godteposer. Det er sådanne aktiviteter, der skaber liv og fællesskab i vores byer. Men det er også sådan en tradition, der næppe overlever, hvis for mange butikker dør.

Nu skal vi selvfølgelig ikke male fanden på væggen, men det er vigtigt at handle i tide, og her er julehandlen en rigtig god anledning til at tænke lokalt.

Ja, nogle varer koster lidt mere i den fysiske butik end på nettet, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de ekstra 20 kroner, vi engang imellem må slippe for bogen, blusen eller favoritparfumen, er givet ualmindelig godt ud.

Indlæser debat