Vi mangler byggegrunde i Favrskov

Udgivet:13. oktober 2021, 13.32

Læsetid:2 minutter

Af Mette Nøhr Hammel Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov

BYGGEMULIGHEDER Byggegrundene går som varmt brød i Favrskov. Det er særdeles positivt. Det viser, at Favrskov på mange måder er en attraktiv kommune.

Men det er også en stor udfordring, at grundene sælges så hurtigt. Det kræver, at der løbende fyldes nye varer på hylderne, så udvalget også er bredt og alsidigt i morgen. Når man klikker ind på hjemmesiden www.flyttilfavrskov, er udbuddet af grunde til salg stort set ikke-eksisterende. Jeg er med på, at flere grunde er på vej i Hammel, Hadsten, Hinnerup, Thorsø og andre steder, men det er bare ærgerligt, hvis den gode udvikling går i stå, fordi man ikke har handlet i tide.

Vi står midt i et økonomisk opsving, der giver mange mulighed for at investere i fast ejendom, og der skal Favrskov være helt fremme i skoen. Det nytter ikke, at vi siger til interesserede, at de kan komme igen om et år eller to - i mellemtiden vil mange have bygget nyt et andet sted.

Jeg er med på, at flere grunde er på vej i Hammel, Hadsten, Hinnerup, Thorsø og andre steder, men det er bare ærgerligt, hvis den gode udvikling går i stå, fordi man ikke har handlet i tide
Mette Nøhr (K)

Det er afgørende, at det er muligt at købe grunde rundt i hele kommunen, så udviklingen og væksten kommer hele Favrskov til gode. Jeg ser også gerne, at vi i højere grad lader private spille en større rolle, når det handler om at sikre et bredt udvalg af grunde.

Vi skal også sikre et bredt udvalg af erhvervsgrunde. Det er en fornøjelse at se, hvordan den østlige del af kommunen trækker i stor stil, men vi skal også kunne tiltrække virksomheder og arbejdspladser i den vestlige del af kommunen. Det forudsætter, at der er attraktive grunde til salg.

I DIs nye undersøgelse, hvor virksomhederne bedømmer og ranglister kommunerne, lander Favrskov på en 50. plads, når det handler om at sikre et udbud af erhvervsgrunde med plads til udvikling. Sidste år lå vi nummer 9. Når det handler om at tage hensyn til erhvervslivet i den lokale planlægning, lander Favrskov som nummer 45 - sidste år lå vi nummer 17. Det skal vi altså kunne gøre bedre.