Midtjyske meninger: En sikker hånd på roret

Udgivet:28. marts 2023, 11.40

Læsetid:3 minutter

Af Kim Dyrholm Silkeborg

2 måneder siden

RIVERBOAT: Med Regattaens forlis har der også været fokus på Riverboat Jazz Festival, som er en anden stor byggesten i Silkeborgs kulturelle DNA. Sammenfald af bestyrelsesmedlemmer og festivalsleder samt mystiske transaktioner fra den ene pengekasse til den anden har måske uretmæssigt stillet Riverboat i en vanskelig situation.

Det er helt forståeligt, at de, der har mistet mange penge på grund af Regattaen, ser på sammenfald i persongalleriet, og på debatsiderne i Midtjyllands Avis har bølgerne derfor gået højt omkring det gode skib. Men fakta er, at medlemmerne i Riverboat ikke har stået bag foreningens involvering i Regattaen, og af samme grund er det derfor nu en helt ny bestyrelse, der forsøger at bringe Riverboat ud i smult vande igen.

Det bør vi alle anerkende og støtte op om, så denne for Silkeborg så vigtige tradition siden 1966 kan overleve og ikke bliver trukket med ned sammen med Regattaen. Det er forståeligt, at der kan være sponsorer, der er lidt tøvende, men Riverboat er både en vigtig reklame for Silkeborg og skaber en fornuftig meromsætning, når 50.000+ i det grå segment kommer op af sofaen.

Regattaen har været dyr for Riverboat, der lige nu også står til at miste de 125.000 kroner, som den tidligere bestyrelse har flyttet ud af pengekassen. Mange restauranter og caféer understøtter det store musikprogram med ekstra bandnavne, og masser af gode kræfter er i gang for igen at få en solid økonomi under Riverboat. Flere frivillige besøger både potentielle og tidligere gode og faste sponsorer og hovedsponsorerne, Silkeborg Kommune, Midtjyllands Avis og Tuborg, er også med igen i år. Og der er plads til flere af de store - eksempelvis en lokal bank, en ejendomsudvikler eller en sengetøjssælger, der også alle ofte har vist sig meget generøse.

Private bidrag kan dog også hjælpe meget, og der er flere måder at støtte på - enten som frivillig eller med kontanter. På Riverboats hjemmeside kan man få forskellige fordele som medlem af Klub Riverboat fra kun 300 kroner, men Riverboat kunne for eksempel også sætte festivalens støttebadges til salg i byens butikker, allerede inden festen løber af stablen.

En konkurrence på Riverboats Facebook, hvor man kan vinde sit eget VIP-bord med champagne til seks personer i første række til »Carling Family Band« eller et af de andre store trækplastre vil helt sikkert også være et hit. Jeg smider gerne 100 kroner til et lod for at få den mulighed. Og så skal man ikke glemme sejladserne, der er hele hjertet i Riverboat - oplagte til en familie- eller firmaudflugt.

Den nye bestyrelse knokler i disse uger for at sammensætte programmet og genskabe Riverboats gode renommé og vise, at der igen er en stabil kaptajn på broen. Det bør vi alle bakke op om. Og når vi kommer til den sidste weekend i juni, skal vi huske at købe øllet og rosévinen i Riverboats boder og telte - egne medbragte øl er et no-go, da ølsalget er en meget vigtig indtægt, og dermed reelt den eneste »entré«, man betaler for stort set al den gode musik.

Indlæser debat