112

Grillaften gik galt: Brandvæsenet måtte tilkaldes

En grillaften på Funder Byvej udviklede sig til en mindre brand, som Midtjysk Brand og Redning måtte tilkaldes til

25. juli 2021, 08.58

Gasflasken blev slukket på græsset ved Funder Byvej. Midtjysk Brand og Redning har endnu ikke oplevet, at en letvægtsflaske med gas er eksploderet, fordi gassen lige så stille siver ud fra flasken, når den brænder. Men flasken skal selvfølgelig slukkes forsvarligt. Foto: Peter Erfurt

FUNDER Det blev en knap så hyggelig grillaften for en familie på Funder Byvej i Funder, da der pludselig gik ild i og omkring den gasflaske, der forsynede grillen med gas. Hurtigt spredte ilden sig også til et rækværk af træ og Midtjysk Brand og Redning blev tilkaldt for at slukke branden.

- Vi ankom hurtigt, og vi fik også slukket branden hurtigt, inden den udviklede sig mere. Teorien er, at noget stegefedt fra grillen er kommet på gasflasken, og at fedtet antændte gassen, siger indsatsleder Allan Riisberg fra Midtjysk Brand og Redning og fortsætter:

- Det var heldigvis en letvægts-gasflaske, og dem har vi endnu ikke oplevet eksplodere. I stedet for ødelægges det væv som flasken består af og gassen kan lige så stille ligge og sive ud. Selvfølgelig kan gassen og flasken brande og skal slukkes, men den eksploderer heldigvis ikke.

Branden ved grillen på Funder Byvej opstod omkring klokken 19 lørdag aften. Der kom ingen personer til skade, men familien har nu et svedent rækværk, en ødelagt gasflaske og en mislykket grillaften.