Silkeborg-Voel nåede ikke Final4

Holdet tabte knebent hjemme til Herning-Ikast, hvis større bredde hos bagspillerne blev afgørende

28. september 2021, 22.18

Filippa Idéhn viste landsholdsklasse, men det var ikke nok for Silkeborg-Voel, der tabte til Herning-Ikast. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel snublede på vej mod Final4 i Santander Cup, da holdet tabte 26-28 hjemme til Herning-Ikast Håndbold (HIH), der førte 13-14 ved pausen.

Men det var med mindst mulig margin efter en intens kamp, hvor Silkeborg-Voel ikke kunne stå distancen i hele kampen.

Hjemmeholdet fik ellers en ønskestart og bragt sig foran 4-1 efter syv koncentrerede minutter med hurtigt spil og skarpe angreb med den norske betjent Eira Aune i frygtløse gennembrud.

Og i målet viste Filippa Idéhn høj klasse.

En scoringspause på fem minutter betød dog, at HIH fik udlignet, inden Helene Kindberg blev dagens gladeste målscorer, da hun efter mere end et år sendte bolden i nettet efter sin korsbåndsskade for Silkeborg-Voel.

Velkommen tilbage Kindberg.

Silkeborg-Voel havde igen momentum, men seks tekniske fejl samt dårlige afslutninger og beslutninger betød, at HIH på hurtige opløb og angreb fangede Silkeborg-Voels forsvar i ubalance og bragte sig foran for første gang ved stillingen 9-10 og i resten af halvlegen.

I halvlegens sidste sekunder reducerede Ann Grethe Nørgaard på straffekast til 13-14, inden Filippa Idéhn med det yderste af neglene fik pareret et skud fra den norske landsholdsspiller Stine Skogrand.

I anden halvleg var det igen uprovokerede fejl, der kostede hjemmeholdet dyrt. Specielt iøjnefaldene i spillet 7:6 i slutfasen, hvor HIH var skarpest da det gjaldt. Og hvor gæsternes større bredde hos bagspillerne blev afgørende, idet det kun var Eira Aune, der holdt høj klasse gennem hele kampen hos Silkeborg-Voel som en enmandshær, mens de øvrige bagspillere ikke formåede at udfordre HIH for alvor.

Og dermed havde HIH-forsvaret det for let.

At det blev spændende til sidste sekund efter tre-målsføring til HIH kan Silkeborg-Voel takke - som nævnt Eira Aune - men især også keeper Filippa Idéhn for.

Hun leverede den ene klasseredning efter den anden. Det var ren landsholdsklasse af den svenske keeper i Jysk Arena, men det var i sidste ende ikke nok til, at Silkeborg-Voel i sjette forsøg fik spillet sig igennem til Final4.

Indlæser debat...