112

Stor politiaktion slut: Mand kom med trusler og blev kørt væk af politiet

Stor politistyrke har forladt området efter at have kørt en mand væk

28. april 2021, 13.12

Foto: Martin Ballund

(Opdateret kl. 14.50) Det var en større styrke af kampklædte politibetjente, som onsdag eftermiddag var i aktion i Vestergade i Silkeborg.

Anledningen var, at en beboer i en af Midtjysk Boligselskabs lejligheder skulle køres til psykiatrisk indlæggelse.

Politiet var massivt til stede med ni patruljebiler hvoraf flere var mandskabsvogne. Der var også en ambulance på stand by i tilfælde af personskade.

Midtjyllands Avis’ reporter overværede politiaktionen, og vidner fortalte, at der natten til onsdag var meget larm fra en af lejlighederne.

Foto: Martin Ballund

I lejligheden bor angiveligt en psykisk syg mand. Onsdag formiddag mødte et par politibetjente op, da manden skulle tvangsindlægges.

Han modsatte sig en indlæggelse og kom i den forbindelse med trusler mod politifolkene.

Truslerne blev vurderet til at være så alvorlige, at Midt- og Vestjyllands Politi derfor satte den store aktion med de mange politifolk i gang.

Foto: Martin Ballund

Porten ind til beboelsen blev blokeret med en mandskabsvogn, hvorefter mange betjente med blandt andet maskinpistoler, skjolde, og udstyr til at bryde døre op, tog opstilling ved indgangen til lejligheden.

- Vi var til stede på adressen i forbindelse med en konkret sag. Det forløb stille og roligt efter god dialog med den pågældende borger, som vi ønskede at få kontakt med, oplyser vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Henrik Nielsen.

Politiet oplyser desuden, at det ikke har yderligere at oplyse om hændelsen af hensyn til tavshedspligt og privatlivets fred.

Foto: Martin Ballund