Aktiv i lokal idrætsforening: Fik påskønnelse fra DGI for et stort frivilligt arbejde

Træner og bestyrelsesmedlem i Gjern IF, Rasmus Hansen, fik »Månedens Velkomstbuket« fra DGI

Udgivet:18. august 2022, 11.00

Læsetid:2 minutter

Prismodtager Rasmus Hansen (i midten) var på bestyrelsesmødet omgivet af (fra venstre) Jane Schmidt, Mathias Nielsen, Berit Kvist og Signe Elkjær Bach.

PRISUDDELING:- Det havde jeg ikke lige regnet med, sagde Rasmus Hansen, da han blev overrasket på bestyrelsesmødet i Gjern IF, hvor Anni Lyskjær, foreningskonsulent i DGI Midtjylland, kom med »Månedens Velkomstbuket« og diplom.

Det var på baggrund af en indstilling fra formand Berit Kvist: »Rasmus er altid på pletten når nye medlemmer eller nye frivillige skal bydes velkommen i Gjern IF. Både som bestyrelsesmedlem, men også som frivillig på sidelinjen når der skal bindes snørebånd eller trøstes efter en tackling.«

Det var nogle af ordene fra indstillingen, hvor der desuden blev fremhævet:

»Han er med, når nye frivillige i fodboldafdelingen skal introduceres om, hvordan vi gør tingene i Gjern IF. Altid tilgængelig med hjælp og vejledning til nye spillere og især til deres forældre. Og så har Rasmus i den grad sit væsen med sig. Han er glad og imødekommende - og generelt en åben person som indgyder tillid hos både børn og voksne.«

Berit Kvist fortæller desuden, at Rasmus Hansen som næstformand er en uvurderlig sparrings- og samarbejdspartner for hende.

Jeg kunne se, at der godt kunne være brug for frivillige kræfter - i første omgang som hjælpetræner i fodbold til at supplere trænerne med både træningen og alt det ved siden af. Og så længe de er små, kræver det ikke nødvendigvis den store faglige trænerbaggrund.
Rasmus Hansen

Kom med via sine børn

- Jeg kom ind som frivillig i foreningen via mine børns aktiviteter i fodbold og gymnastik. Jeg kunne se, at der godt kunne være brug for frivillige kræfter - i første omgang som hjælpetræner i fodbold til at supplere trænerne med både træningen og alt det ved siden af. Og så længe de er små, kræver det ikke nødvendigvis den store faglige trænerbaggrund, siger Rasmus Hansen.

Han fortæller, at han desuden er med inde som træner på datterens volleyballhold og træner for 14 børn, der spiller floorball i foreningen.

- Der skal også være noget til de børn, der ikke lige er til fodbold, fastslår Rasmus Hansen.

For fem-seks år siden blev Rasmus Hansen så en del af bestyrelsen, hvor han så i dag er næstformand.

- Det er vigtigt at engagere sig og gøre en indsats for at holde gang i de forskellige aktiviteter og arrangementer vi har her i Gjern. Der er jo kun os selv til at skabe det. Jeg synes også, det er vigtigt, at de unge ser, der er lokale frivillige kræfter og oplever, hvad frivilligheden kan, så det forhåbentligt smitter af på deres engagement, når de bliver lidt ældre. MTL

Indlæser debat