Kongehuset laver ny julekalender

Jul bag slottets vinduer er temaet i årets udgave af kongehusets digitale julekalender, som efterhånden er blevet en tradition på de sociale medier.

Udgivet:30. november 2022, 15.05

Læsetid:2 minutter

Dronning Margrethe må undvære både børn og børnebørn juleaften i år. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Den 1. december skal første låge åbnes, hvad end det gælder en skrabekalender, en af chokolade eller den, der hører til "Tinka og sjælens spejl" fra TV 2 eller "Julehjertets hemmelighed" fra DR.

Klikker man ind på kongehusets sociale medier og hjemmeside, bliver der også en kalenderlåge hver dag. Og i år er temaet: Jul bag slottets vinduer.

Det afslører kongehuset i et opslag på Instagram.

- Hvem mon sørger for at finde julepynten frem, hvilke opskrifter er i spil i køkkenet, og hvordan kommer kongelige og hoffets ansatte i rigtig julestemning? Dét og meget mere kommer der svar på fra 1. december og frem til den 24. december, teaser kongehuset i opslaget.

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, at kongehuset laver en digital julekalender. I år er det syvende gang, at kongehuset giver et kig bag kulissen.

I fire år har det været dronning Margrethes hjemmelavede papnissefamilie, der har rejst rundt på de kongelige slotte, i hele rigsfællesskabet og gennem kongerækken.

Før det spillede dronningens julepynt og fotoarkiv hovedrollen i den digitale julekalender.

- Men denne jul er det hele kongehuset, der i fokus, skriver kongehuset i opslaget på Instagram og uddyber:

- Både medlemmerne af den kongelige familie, hoffets ansatte og de firbenede venner vil frem til juleaften sørge for en lille, god julefortælling til de mange decembermorgener.

Traditionen tro vil dronning Margrethe opholde sig julen over på Marselisborg Slot i Aarhus.

Juleaften bliver dog på Djursland, som den 82-årige monark fejrer sammen med sin ældste lillesøster, prinsesse Benedikte, i selskab med gode venner, lyder det.

Dronningen må undvære sine to sønner og sine otte børnebørn.

Kronprinsfamilien tager til kronprinsesse Marys fødeland, Australien, og fejrer jul med hendes familie for første gang i fem år.

Prins Joachim og prinsesse Marie er på en længere planlagt udlandsrejse hen over julen.

/ritzau/

Indlæser debat