DET ER DIT VALG - KV21

Hvis ikke andre vil sige det, så lad mig

12. oktober 2021, 13.12

Foto: Jakob Stigsen Andersen

BORGMESTERKANDIDAT Borgmesterjobbet er lidt af en mundfuld, der kræver kompetence og erfaring. Derfor skal vi forlange politisk tyngde i budskaber og indlæg fra vores borgmesterkandidater - også socialdemokraternes Helle Gade. Hun kan altså ikke slippe »mildt«, bare fordi hun er ny.

Helle Gade er flink og rar, men vil man være borgmester, må der være substans og indsigt i meningerne og politikken - man slipper altså ikke med luftige ord

Jarl Gorridsen (V)

Forleden efterlyste hun en mere offensiv erhvervspolitik. Efter en klokkeklar »Nr. 2 i DK« til vores nuværende resultater (og nr. 1 i grøn omstilling). Hun efterlyser bedre forhold for iværksættere, selvom hendes statsminister har forringet iværksætteres betingelser for udbytte og nye investorer. Hun efterlyser flere arbejdspladser, selvom de strømmer ind, og en af Danmarks største koncerner flytter 500 folk hertil. Hun taler om samarbejde mellem uddannelser og arbejdspladser - men intet konkret. En tynd kop te uden indsigt og erfaring.

Borgmesterkandidaten forsøger sig også med et diffust begreb om en »værdighedskontrakt på ældreområdet«. Det er nyt. Jeg har ikke én gang de sidste 4 år hørt Helle Gade begære flere midler til Gitte Willumsens ældre-udvalg. Men det var naturligvis også før valgkampen.

Helle vil redde oversvømmelserne ved Gudenåen. Hun vil bevare Tange Sø. Hun vil hædre veteranerne. Hun vil »vokse« balanceret - men stemmer for lokalplaner og kommuneplan. Hun vil løse konflikten for sygeplejerskerne - eller noget. Hun vil en masse. Bunder det i reel viden og en plan for pengene - eller er det bare valgkamp?

Helle Gade er flink og rar, men vil man være borgmester, må der være substans og indsigt i meningerne og politikken - man slipper altså ikke med luftige ord og et smil på sine facebook-opslag. Når ikke avisen vil sige det, så må jeg jo.

Indlæser debat...