Kommunevalg 2021 nærmer sig

25. marts 2020, 13.03

BYRÅDET Det er muligt, at nogle af avisens læsere finder det mærkeligt, at der fortsat er diskussion om SF’s ageren i Silkeborg byråd, men som borgmester Vindum kraftfuldt udtaler sig med SF’s Okholm som nærmeste partner som ekko, så står vi til regnskab hvert fjerde år og i mellemtiden er vi helst fri for kommentarer. Derfor skal du springe videre, hvis denne debat keder dig.

Der er dog den nyhed, at medlemmerne af SF internt er uenige om kommunens højhus-strategi, som foreningens formand oplyste her for nylig. Højhusstrategien var ikke groet i SF’s have.

Det er særdeles interessant, idet SF står som garant for, at højhusprojektet i Fredensgade kan gennemføres. Bevares, Socialdemokraterne har lavet en U-tørn, hvilket er traditionel handling her.

Ikke nødvendigvis, fordi man er enige, men fordi socialdemokrater hader at stå uden for forlig.

SF’s formand er dog stålsat enig (med sig selv?) om, at byfortætningen af Silkeborg står man ved. Det kan være en hasarderet udtalelse, set i lyset af, at kommunalvalget i 2021 nærmer sig. Det kan forklares derved, at sammensætningen af SF’s medlemsskare er så fremskreden, at der er stor risiko for, at der er et stort sammenfald med de silkeborgensere, der ønsker at bevare en nogenlunde genkendelig Silkeborg by.

MJA har gentagne gange påpeget sammenfaldet mellem alder og den modstand, der fra mange sider er fremført af den førte politik på dette område, og det er interessant, at når der fremføres kritik af SF’s politik heraf, så inviterer MJA fluks formanden for plan- og vejudvalget på rundtur i byens baggårde, så vi kan blive oplyst om, hvor endnu flere biler kan stables sammen.

I gamle dage kaldtes det at gå kapitalens veje, nu hedder det virksomhedspleje, som både planformand og partiformand i stor samdrægtighed fremfører med Socialdemokraternes tilsvarende repræsentanter.

Det er sådan set let at forstå, at borgmesteren ser tilfreds ud. Han kan helt sikker regne med en valgperiode mere, og det kan man jo egentlig godt unde ham, hans taktiske evner taget i betragtning, så med mindre han »drukner i Gudenåens vande« og manglende grødeskæring, kan han fortsætte til 2026, som det ser ud nu!

Han skal dog nok rykke noget på klimadilemmaet, hvis han ikke vil løbes overende af de unge!