Sprut, kød og energidrik: 41-årig stjal i Føtex, Aldi, Rema 1000 og Kvickly i Silkeborg

Et halvt års fængsel til tyvagtig beboer på Udrejsecenter Kærshovedgård

Udgivet:06. april 2021, 19.12

Læsetid:3 minutter

Foto: Martin Ballund

2 år siden

KÆRSHOVEDGÅRD Anklageskriftet omfattede ikke færre end 14 punkter, da en 41-årig mandlig beboer på Kærhovedgård mødte ind ved Retten i Herning for at få udmålt sin straf for trusler og butikstyverier.

Den samlede dom kom til at lyde på et halvt års fængsel samt udvisning.

Den sidste del af dommen er blot en gentagelse af myndighedernes tidligere vurdering af den 41-åriges ophold i Danmark. Han har ikke opnået asyl og har derfor adresse på det midtjyske udrejsecenter.

Trussel med hvidvinsglas

Det tog sin tid at få anklageskriftet læst op, og det begyndte med trusler mod en kvindelig medarbejder på Kærshovedgård, der af den 41-årige blev truet på livet.

- Politiet kan ikke hjælpe dig, hvis du er død, skulle han have sagt og tilføjet:

- Jeg stikker mit hvidvinsglas op i dit røvhul.

Disse trusler blev i øvrigt fuldt op af, at han kastede en bøtte med yoghurt efter hende, dog uden at ramme.

Ud over dette verbale overfald var den 41-årige tiltalt for en lang række butikstyverier.

Sprut fra hylderne

27. april sidste år indfandt han sig i Løvbjerg i Ikast og stjal to flasker whisky til 279,98 kroner.

Tyveriet blev opdaget, og det samme var tilfældet 19. juli i Føtex i Silkeborg, hvor han forsøgte at stjæle fire flasker vodka og tre flasker whisky for tilsammen 990 kroner.

Afsløringerne som butikstyv havde åbenbart ikke den store virkning på den 41-årige, der 30. august om aftenen tog til Silkeborg, hvor han i Aldi forsynede sig med 12 flasker whisky samt en bøtte skyr - måske for også at få lidt fast føde.

De stjålne varer løb samlet op i godt 1000 kroner, men han blev afsløret af personalet i forretningen.

Fire dage senere var han forbi Fakta i Bording, men kunne ikke nære sig fra at stjæle igen. Klog af erfaring var han dog denne gang betydeligt mere beskeden i omfanget af det stjålne, som han begrænsede til to Smirnoff Ice og en Cult Shaker for tilsammen 48 kroner, men atter blev han opdaget.

17. september var den gal igen. Her var målet atter Silkeborg, og denne gang forgreb han sig i Kvickly på syv flasker vodka til 945 kroner.

Foretrak Rema 1000

Godt en uge senere - 26. september gik turen på ny til Silkeborg, hvor han stjal kød og energidrikke for 1000 kroner i en Rema 1000. Selvom han blev afsløret som butikstyv, opsøgte han dagen efter selvsamme Rema og stjal igen kød og energidrikke, men tog desuden vitaminpiller og barberskrabere med denne gang. I alt blev der stjålet for 1500 kroner ved den lejlighed.

Noget kunne tyde på, at tiltalte i denne periode havde fået en forsmag for varer fra Rema 1000.

I hvert faldt besøgte han 1. november atter en Rema-forretning i Silkeborg og stjal to kasser med energidrik til en værdi af 800 kroner, men blev atter taget på vej ud af forretningen.

12. november var han atter i Rema i Silkeborg, men denne gang blev der ikke tale om tyveri, men i stedet om hærværk. Det skete, da den 41-årige kom op at toppes med butikspersonalet og i raseri hamrede indkøbskurven i gulvet. I den forbindelse blev der ødelagt varer for 250 kroner.

Anklagefri periode

Herefter gik der en lang periode, hvor den 41-årige enten holdt sig fra butikstyverier eller havde held til at gennemføre dem uden at blive afsløret.

Men på årets næstsidste dag tog han til en af Rema-forretningerne i Herning, hvor han stjal 24 Monster-energidrik til 360 kroner, men blev afsløret.

Det sidste butikstyveri på anklageskriftet fandt sted 22. januar, hvor tiltalte indfandt sig i Aldi i Ikast og stjal to flasker whisky og en pakke kiks, inden han blev afsløret.

Den 41-årige var endelig tiltalt for hærværk ved 28. december 2020 at have knust en rude nær kantinen på Kærshovedgård. Reparationen kostede 2000 kroner.