Trods mangel på arbejdskraft: Restaurationsbranchen hyrer folk på deltid

Selvom branchen hungrer efter arbejdskraft, er hver fjerde af de aktuelle jobopslag blandt stuepiger, tjenere og kokke som vikar eller deltidsansat

14. september 2021, 06.57

INDLAND Hvis du søger job som tjener, kok, stuepige, rengøringsassistent eller andet på et hotel, en restaurant eller en kantine, kan det være svært at få en tryg ansættelse. 24 procent af de opslåede stillinger er nemlig enten på deltid, som vikarer eller som en tidsbegrænset ansættelse.

Det viser en opgørelse, som 3F har lavet på baggrund af data fra FagJob. Den inkluderer alle de aktuelt opslåede job, der blandt andet er på Jobnet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Hertil kommer alle de mange stillinger, som ikke bliver besat via jobopslag, men via mundtlig rekruttering. Og de mange, der er hyret ind via vikarbureauer. I alt arbejder 63 procent af de ansatte i hotel- og restaurationsbranchen i deltidsjob viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Forbundsformand i 3F, Per Christensen, kalder det ”en utrolig kedelig udvikling”.

- Der er alt for mange småjobs og ansættelser på kanten i hotel- og restaurationsbranchen. Med lidt planlægning og god vilje behøver det ikke at være sådan. Vi vil ikke acceptere et arbejdsmarked, hvor antallet af fultidsjob bliver færre. Det handler om at skabe job, man kan leve af, siger han.

Opgørelserne kommer på et tidspunkt, hvor debatten om mangel på arbejdskraft kører på fuld skrue. Ifølge Danmarks Statistik er der for tiden 53.500 ledige stillinger på det private arbejdsmarked.

Det er tema for de aktuelle trepartsforhandlinger. Her vil arbejdsgiverne gerne åbne op for at hente flere udenlandske arbejdere til Danmark.

Omvendt synes fagbevægelsen, at man i højere grad skal gøre det attraktivt at ansætte de arbejdsløse, der allerede er her i landet. Blandt andet ved at oprette flere fastansættelser på fuldtid, så færre skal hutle sig igennem med vikar- og deltidsjob.

Alene i hotel- og restaurationsbranchen mangler 80 procent af hotellerne og to tredjedele af restauranterne arbejdskraft, ifølge Danmarks Statistik.

- Vi er åbne for at kigge på, om flere kan komme på fuld tid, lyder det fra politisk chefkonsulent, Kristian Nørgaard fra Horesta.

- Men hvis det bare var så let at ansætte flere i fuldtidsstillinger, var der nok flere, som havde gjort det. For tiden er der rigtigt mange, som mangler både deltids- og fuldtidsmedarbejdere. Vi har altså en masse fuldtidsstillinger, vi ikke kan få besat, siger han.

En af de virksomheder, der er i vælten for tiden, er rengøringsfirmaet De 5 Stjerner. De mangler i stor stil stuepiger til at bemande de mange københavnske hoteller, som har akut mangel på arbejdskraft. Mange af de ansatte hos De 5 Stjerner er på deltid, men firmaets ejer John Christensen, erkender at det er et problem, som de skal gøre noget ved.

- Vi arbejdsgivere må sætte os ned og se på det. Hvis vi skal overleve på langt sigt, bliver vi nødt til at oprette flere fuldtidsstillinger. Den er jeg helt med på, siger John Christensen.

Også i andre job inden for 3F-området er der en del stillingsopslag, der ikke er almindelige faste fuldstidsjob.

Blandt chauffører og andre i transportbranchen er 14 procent opslåede job således som deltid, vikar, kontraktansat eller lignende. I industrien er det ni procent. Og i byggebranchen kun fire procent.

Ser vi på den samlede mængde af de aktuelle stillingsopslag er der 26 procent, hvor man ikke kan blive fastansat på fuldtid.