Silkeborg-Voel var tæt på at drille stjernespækkede Esberg

En fremragende første halvleg var ikke nok mod topholdet

Udgivet:21. februar 2023, 20.09

Læsetid:2 minutter

Helene Kindberg scorede seks gange mod Esbjerg. Foto: Ole Nielsen

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD På forhånd var Silkeborg-Voel ikke levnet mange chancer mod Team Esbjerg i tirsdagens ligakamp.

Men hjemme i Jysk Arena kan klubben drille de fleste, og Voel-kvinderne gav i den grad de vestjyske storfavoritter kamp til stregen.

Værterne tabte godt 24-26, men de havde stor ære af opgøret, og ved pausen var Silkeborg-Voel, der ellers igen var uden profilerne Sofie Bæk Andersen og Mathilde Kristensen, overraskende foran med 14-10. I sidste ende viste Team Esbjergs Champions League-mandskab dog den fornødne klasse til at vinde i Jysk Arena.

Silkeborg-Voel fik ellers en drømmestart på opgøret. Tempoet og tændingen var i top, og allerede efter knap seks minutter måtte en flok uoplagte favoritter fra Esbjerg tage den første timeout, da måltavlen viste 4-1 til Silkeborg-Voel.

Midtvejs i første halvleg bragte Eira Aune hjemmeholdet på 8-4, og det så for alvor lovende ud, da formstærke Natasja Andreasen med fem minutter til pausen bragte sprudlende Silkeborg-Voel på 13-8 med hendes sjette scoring i kampen.

Forspringet blev endda udbygget til 14-8, inden et meget sløvt Esbjerg-mandskab reducerede et par gange, så stillingen før anden halvleg var 14-10.

Efter pausen virkede vestjyderne som forvandlet. Blot fem minutter var der spillet af anden halvleg, før Esbjerg havde udlignet til 15-15.

Kort efter kom Esbjerg også foran for første gang i kampen, men Silkeborg-Voel svarede godt igen og kom på 17-16.

Team Esbjerg var dog for alvor vågnet fra dvale. Med 16 minutter tilbage bragte verdensstjernen Henny Reistad med sin syvende scoring Esbjerg på 18-20, og efter endnu en vestjysk scoring måtte Voel-bænken smide timeoutkortet for anden gang i anden halvleg.

Den svenske keeper Filippa Idéhn gjorde med flere flotte redninger sit til at holde Silkeborg-Voel inde i kampen, og med ni minutter tilbage holdt værterne stadig liv i håbet om en overraskelse. 21-22 stod der på det tidspunkt.

Syv et halvt minut før tid fik Esbjergs Kaja Kamp direkte rødt kort for at skyde et straffekast direkte i ansigtet af Filippa Idéhn, men trods en flot fight kom Silkeborg-Voel aldrig helt tæt på i slutfasen.

Til sidst endte det 24-26 i Jysk Arena, hvor Natasja Andreasen og Helene Kindberg blev hjemmeholdets mest scorende spillere med henholdsvis syv og seks scoringer.

Indlæser debat