Corona-status i Silkeborg: 14 har fået en positiv test

29. november 2020, 14.29

14 har fået konstateret coronavirus i Silkeborg Kommune i døgnet mellem lørdag og søndag.

SILKEBORGI Fra lørdag til søndag har yderligere 14 fået konstateret coronavirus i Silkeborg Kommune.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut søndag eftermiddag.

løbet af den seneste uge er 101 testet positive i kommunen.

Det svarer til, at antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er 107,5 (incidenstallet).

På landsplan er der søndag registreret 998 nye smittetilfælde i Danmark. Det er baseret på 54.691 prøvesvar, hvilket er lavere end de seneste mange uger, men det hænger sammen med, at opgørelsen omfatter svar fra mindre end et døgn.

Andelen af positive test i søndagens opgørelse er på 1,82 procent. Det er den højeste andel i tre uger, men ikke langt fra, hvad der har været i november, hvor tallet har ligget mellem 1,3 og 1,9 procent.

Lørdag blev der registreret 1636 nye smittetilfælde baseret på omkring 100.000 prøver, hvilket er det højeste antal under epidemien, men tallene omfattede prøvesvar fra mere end 24 timer og var derfor kunstigt høje. Søndagens tal er derfor tilsvarende lavere.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få opklaret hos SSI, hvor mange timer henholdsvis lørdagens og søndagens tal er baseret på.

Det nuværende høje antal daglige smittetilfælde skal ses i lyset af, at man tester langt mere omfattende end i foråret. SSI har beregnet, at der ville have været omkring 3000 smittede om dagen, da epidemien toppede i starten af april, hvis man havde kunnet teste 70.000 personer om dagen.

Antallet af indlagte stiger med syv til 256. Indtil videre er sygehusenes kapacitet ikke under voldsomt pres, men flere sygehuse har meldt ud, at de skal til at overveje at aflyse ikke-akutte operationer den kommende tid.

Over den seneste måned er antallet af coronapatienter på landets sygehuse fordoblet, men det er stadig omtrent det halve i forhold til starten af april.

Der er registreret seks nye dødsfald i søndagens opgørelse. Samlet er 829 personer døde med virusset siden starten af marts.

/ritzau/