Gik på pension som 74-årig: Et langt og varieret arbejdsliv

Sven Soelberg Jensen, der fylder 75 år tirsdag, gik først på pension fra Grundfos for et år siden

23. februar 2021, 12.45

Sammen med sin hustru Birgitte nyder Sven Soelberg Jensen naturen omkring Virklund, hvor de bor.

FØDSELSDAG: Tirsdag den 23. februar fylder Sven Soelberg Jensen, Virklund, 75 år.

Sven Soelberg Jensen er født og opvokset i Helsingør. Det var også i Helsingør, han blev udlært ved Opel, inden han fik arbejde hos Ernst Dello i Hamburg og senere Oluf Svendsen i Gladsaxe.

Han aftjente sin værnepligt i 1967 og var i tre måneder rekrut på Bülows Kaserne i Fredericia og 11 måneder ved det danske Livregiment i Høvelte.

Herefter blev han bilsælger ved Espergærde Motors (Opel Kadett) og udsendt til FN-Tjeneste i Cypern og Libanon.

Han kom til at arbejde som tidsstudie-medarbejder hos Tretorn i Helsingborg, som vinmand med indkøb og banderoleregnskab hos Illum Vin på Østergade i København, hvorefter han var i Paamiut Kommuniat i Grønland i 4 år.

Her fandt han sin hustru, Birgitte, der kom fra Funder, og i 1982 vendte de hjem, og Sven begyndte som tekstilmester hos Neckelmann i Silkeborg.

Fra 1987 - 1989 var han hos AVK Gummi i Låsby, fra 1989 - 2000 på Silkeborg Papirfabrik og på Grundfos i Bjerringbro til slutningen af juni 2020, hvor han gik på pension som 74-årig.

Sven Soelberg Jensen var på arbejdsmarkedet fra 1. marts 1961 indtil 2019 med mindre end 25 dages sygefravær sammenlagt.

Først i december 2019 blev han opereret og fejlopereret, så det blev lige til to en halv måneds sygefravær.

Sven Soelberg Jensen har fra barnsben været FDF’er, og da han fik børn, som ville gå til spejder, gik han til hånde hos KFUM spejderne i Virklund, hvor han stadig er aktiv.

Hans hobby er modeltog og naturen. Politisk er han medlem af Det konservative Folkeparti.

Han og hustruen har børnene, Lisa og Lasse, samt tre børnebørn - med nummer 4 på vej. Børnebørnene er ofte henne og »passe« Farfar og selvfølgelig Farmor. MTL