Det skal være lettere at være frivillig

Udgivet:28. oktober 2021, 12.40

Læsetid:2 minutter

Af Mette Nøhr Hammel. Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Kommune

2 år siden

LETTELSER Det skal være lettere at være frivillig. Det siger de fleste politikere, så det må der være nogenlunde enighed om på tværs af partiskel. Derfor undrer det mig, at man fra politisk side ikke gør mere for at gøre det lettere at være frivillig.

Ildsjælene er en gave til vores samfund. En gave, som vi simpelthen ikke kan undvære. De sørger for, at vores børn kan dyrke sport. De sikrer, at de nyeste film kan ses i en lokal biograf. De arrangerer udstillinger og messer. De stabler markeder, koncerter og events på benene. De skaber tryghed i nattelivet. De frivillige skaber liv og lokale fællesskaber.

Det sker af og til, at jeg taler med ildsjæle, som er på nippet til at kaste håndklædet i ringen, fordi de møder en mur af bøvl og besvær.

Når jeg hører deres historier, forstår jeg godt frustrationen. De vil gerne dyrke deres hobby og gøre noget godt for andre - de er ikke blevet frivillige for at skulle bruge oceaner af tid på langhåret lovgivning og kommunale papirer, der nærmest kræver en kandidatgrad i statskundskab at forholde sig til. De oplever kommunen som en modspiller frem for medspiller.

Der er selvfølgelig lovgivning, som ikke kan fjernes, fordi den giver god mening. Der er naturligvis også ildsjæle, som bliver skuffede, når kommunen siger nej til at støtte et projekt. Det kan vi ikke gøre så meget ved. Men noget, vi kan gøre noget ved, er de lokale forhold og arbejdsgange, som bør kunne gøres lettere, mere fleksible og mindre tidskrævende. Jeg sidder ikke med de vise sten, og det gør mine byrådskolleger heller ikke - ellers havde de jo handlet forlængst.

Vi skal derfor have de frivillige på banen med helt konkrete forslag til ting, de gerne ser fjernet eller ændret. Jeg er i den grad klar til at lytte - og handle, så det bliver lettere at være frivillig i Favrskov.