Fuld butikstyv taget for mælkesnitte-tyveri i Meny

Mandag morgen måtte landbetjent blokere parkereingsplads for at stoppe to polske butikstyve i Thorsø

10. september 2019, 09.53

Foto: Martin Ballund

THORSØ Da en lokalbetjenten klokken 7.30 mandag morgen var på vej på arbejde i Hammel, blev han ringet op af købmanden i Meny på Jernbanegade i Thorsø.

Han havde tilbageholdt to polske mænd, som opførte sig en smule usædvanligt i butikken. En medarbejder så den ene af mændene tage en mælkesnitte, som han gik rundt i butikken og spiste.

Da de to mænd efterfølgende kom op til kassen for at betale for en kasse øl, spurgte medarbejderen, om der var andet, de ønskede at betale for. Det afviste de prompte.

Flugtforsøg

Manden bad derfor de to mænd følge med ind i baglokalet og vente på politiet, hvilket de gjorde til at begynde med, men pludselig smuttede begge mænd ud af kontoret og løb ud mod butikkens vindfang.

Medarbejderen løb samtidig ud af bagdøren og nåede først hen til udgangen, hvor han forsøgte at tilbageholde de to mænd, som dog fik sig vristet fri og løb over mod en bil, der holdt parkeret på parkeringspladsen.

Landbetjent blokerede p-pladsen

I mellemtiden var lokalbetjenten nået frem til parkeringspladsen, hvor medarbejderen var i færd med at få standset bilen.

Lokalbetjenten blokerede parkeringspladsens udkørsel med patruljebilen og løb ud og stillede sig foran den flygtende bil, hvilket fik føreren til at standse. Betjenten fik begge mænd ud af bilen, sigtede dem for butikstyveri og lagde føreren i håndjern, mens passagereren blev beordret ned på jorden.

Den 27-årige polske mand, som havde spist mælkesnitten, fik en straksbøde på 1000 kroner for butikstyveri.

Det var også ham, der havde ført bilen, og da en alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, blev han også sigtet for spirituskørsel. Den 34-årige kammerat, der ligeledes var fra Polen, blev ikke sigtet for noget.