Hvor længe kan denne Regatta »sæbeopera« blive ved med at køre?

Udgivet:28. marts 2023, 11.35

Læsetid:2 minutter

Silkeborgenserne havde en god fest, og nu foreslår endnu en læser en indsamling, så de frivillige og ulønnede bestyrelsesmedlemmer ikke skal betale en masse penge af egne lommer. En anden læser mener, at det er kommunen, der bør holde bestyrelsesmedlemmerne skadesløse. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Jørn Knudsen. Sanatorievej 48 Silkeborg

2 måneder siden

REGATTA Vi kan vel for de fleste af os blive enige om, at Regattaen 2022 var en af de flotteste i mands minde?

Nu kan Midtjyllands Avis så referere, at den vise kurator gør gældende, at festen burde have været stoppet »allerede efter Regattaens tredje dag«, altså inden den sidste dag, lørdag, hvor de kunstnere, som skulle optræde, vel skulle have deres honorar, uanset om de optrådte eller ej? Så i realiteten, hvilken forskel skulle det have gjort, andet end totalt at have ødelagt den fine afslutning?

Nu kan man jo så godt sætte den samlede bestyrelse i gabestokken og lade dem fremstå som en flok uduelige og dovne mennesker, som ikke har passet deres (i øvrigt ulønnede, frivillige) job, og som ved noget, der minder om en folkedomstol, passende kan bidrage med hver 215.000 kroner.

Nu er det også kommet frem, hvad andre byer, Viborg og Randers, byder på af finansiel støtte til deres tilsvarende arrangementer. Det er jo i millionvis af kroner!

Som en, af vore driftige erhvervsfolk, René Birch, har givet udtryk for, kræver gennemførelsen af en fremtidig Regatta, at erhvervslivet i Silkeborg yder et bidrag på ca. 10. mio. kroner og et tilsvarende beløb fra kommunen!

Er det så ikke på en lidt billig baggrund, at man har forventet, at en lille flok på syv mennesker med en langt mindre økonomisk ballast skulle udrette det samme.

Man kan jo meget let konstatere kattens død, når den ligger med tarmene om halsen. Og i bagklogskabens ulideligt klare lys kan enhver jo komme med mange gode råd om, hvad man skulle have gjort og påpege alle de fejl, der blev lavet.

Vi gode Silkeborg-borgere skylder en stor tak for den fantastiske Regatta 2022-oplevelse, en oprejsning og anerkendelse til bestyrelsen, som blev tildelt en uløselig opgave og som nu trues med at skulle gå fra hus og hjem.

I september 2022 foreslog jeg i et indlæg i denne avis, at man skulle foretage en regattaindsamling for at få alle regninger betalt. Desværre uden respons.

Nu støtter jeg gerne Bent Frits Nielsens initiativ i samme ærinde og vil i den forbindelse foreslå driftige personer som René Birch og/eller Poul Konrad Beck som primus motor i et sådant projekt.

Jeg stiller mig gerne til rådighed, som frivillig medhjælper.

Indlæser debat