Udvalgsformand: Væk med rigide affaldsregler

Siden Midtjyllands Avis beskrev, hvordan mindre virksomheder ikke affaldssorterer, vil formand for miljø- og klimaudvalget, Claus Løwe Klostergård (AL), nu rette henvendelse til Christiansborg

27. marts 2019, 17.02

Formand for miljø- og klimaudvalget i Silkeborg Kommune, Claus Løwe Klostergård (AL), ryster på hovedet ad en lovgivning, der forhindrer, at Silkeborg Forsyning kan stille sorteringsspande op hos private virksomheder, når forsyningen alligevel er rundt for at hente restaffald. Midtjyllands Avis skrev om sagen i starten af marts. Foto: Jakob Stigsen Andersen.

SILKEBORG I Silkeborg Kommune er borgere i samtlige hjem godt i gang med at sortere affald. Også de kommunale institutioner er med på sorteringsbølgen, men som Midtjyllands Avis afdækkede for et par uger siden, så er der ingen, der holder øje med de mindre, private virksomheder.

Der er et reglement, som foreskriver, at de også skal sortere affald, men ingen holder øje med, at det sker.

Ifølge reglementet er det en opgave for Silkeborg Kommune, der har tilsynspligt, men her har man ikke ressourcerne, oplyste natur- og miljøchef Morten H. Jespersen.

En rundringning viste, at en del virksomheder slet ikke var klar over, hvordan reglerne er, og det var formand for klima- og miljøudvalget, Claus Løwe Klostergård (AL), heller ikke. Han er siden blevet klogere.

- Jeg har talt med forvaltningen, og det viser sig, at der er en fantastisk rigid lovgivning på området, siger han.

Plads til private...