Lokal musiker er død: Den sidste sang er sunget …

Musikeren Erling Erhardt Jensen er død i en alder af 84 år. Musikken fulgte ham livet igennem, og næsten til det sidste sang han i Silkeborg Mandskor

8. oktober 2020, 13.00

I sommeren 1955 spillede Erling Erhardt Jensen hver onsdag og søndag på restaurant Højborg i Virklund, og det var der, han mødte Inger, som han i 1957 blev gift med.

MINDEORD: Lene Petersen, Løndalvej 6, Vinding ved Bryrup, har skrevet følgende mindeord over sin far:

Søndag den 4. oktober sov musiker Erling Erhardt Jensen stille ind i sit hjem i Sdr. Vissing - omgivet af sine nærmeste. Et langt og arbejdsomt liv var slut.

Erling blev født palmesøndag den 5. april 1936 på Ryhulevej neden for Addit Skov, hvor han havde sin opvækst som den midterste i en søskendeflok på syv.

Lige fra han var ganske lille, var han glad for sang og musik, og som 10-årig optrådte han i Sdr. Vissing forsamlingshus og blev efterfølgende omtalt i avisen.

Efter konfirmationsalderen fik Erling Erhardt Jensen sin første harmonika og begyndte at gå til musikundervisning hos Adelheid Krog i Bryrup. Her på billedet er han 17 år gammel.

Efter konfirmationsalderen fik han sin første harmonika og begyndte at gå til musikundervisning hos Adelheid Krog i Bryrup.

I 1953 blev han optaget på Jysk Musikkonservatorium i Aarhus. Men for Erling blev det for højtravende, og da han blev indkaldt til militærtjeneste, opgav han.

At spille og synge blev han dog ved med. Alene eller sammen med fætre og andre musikere.

I sommeren 1955 spillede han hver onsdag og søndag på restaurant Højborg i Virklund, og det var der, han mødte Inger, som han i 1957 blev gift med og efterfølgende fik fire børn med.

Erling arbejdede i en periode på Silkeborg Finercentral, samtidig med at han spillede til fester og baller rundt omkring. Da Finercentralen lukkede i 1968, blev han i stedet for ansat ved postvæsenet. Her var han, ind til han i 1997 gik på en velfortjent pension efter at have haft to jobs i rigtig mange år.

Men sang og musik blev ved med at være en del af Erlings liv. For i 1985 begyndte han at synge i Silkeborg Mandskor, og det forsatte han med i 32 år og havde stor fornøjelse af det.

Fra 1959 til 1982 boede Inger og Erling i Løgager, hvorefter de flyttede til Sdr. Vissing for at være tæt på den skov, som de havde købt i 1976. For ud over sang, musik og familien betød skoven rigtig meget for ham. Her gik han sammen med Inger og hyggede sig med juletræer og pyntegrønt, brænde til fyret og træ til terasser og havemøbler. Altid i gang med et projekt.

Men nu er den sidste sang sunget.

For efter tre år, hvor sygdom efterhånden tog over, er et langt liv med sang og musik slut.

Han ønskede at blive i sit hjem til det sidste, og det ønske blev opfyldt.

Han blev født en søndag, og han sov ind en søndag.

Han blev døbt og konfirmeret i Sdr. Vissing Kirke og fredag den 9. oktober kl. 13 bliver han bisat fra samme kirke.

Men han har sat sine spor, og vi kommer til at savne ham.

Erling efterlader sig sin kone Inger, fire børn, to svigerbørn, otte børnebørn og seks oldebørn

Æret være hans minde.