Hvor er Silkeborg Kommunes fokus på »flere unge i en erhvervsuddannelse«?

Udgivet:04. februar 2023, 08.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Colourbox

Af Ejner Husted Peter Stampe, Viggo Thinggaard og Orla Madsen. Henholdsvis formand for SMVsilkeborg, bestyrelsesformand for College 360, formand AOF Midt og erhvervsmand

1 måned siden

ERHVERVSUDDANNELSE Af Ejner Husted, Peter Stampe, Viggo Thinggaard og Orla Madsen. Henholdsvis formand for SMVsilkeborg, bestyrelsesformand for College 360, formand AOF Midt og erhvervsmand

Folketinget har besluttet en målsætning om, at mindst 30 procent skal søge en erhvervsuddannelse i 2025. Det skal bemærkes at den nationale målsætning også er »adoptere«” i Silkeborg Kommune, dog med en udsættelse til 2025/2030 grundet manglende målopfyldelse i 2020!

For at nå dette mål skal vi blive meget bedre til at fortælle de unge om de mange muligheder som en erhvervsuddannelse giver, både i forhold til job- og karrieremuligheder og videreuddannelse.

Det er nødvendigt, at vi i et lokalt samarbejde udvikler en samlet strategi for at opnå dette mål, og at aktiviteterne forankres i et stærkt lokalt samarbejde.

I forhold til 30 procent-målsætningen er der virkelig plads til forbedring i Silkeborg Kommune. Den sidste opgørelse viser at kun knap 20 procent søger en erhvervsuddannelse her i kommunen. Og det er ikke godt nok!

Der er netop afviklet DM i skills i Fredericia. I den forbindelse undrer det også rigtig meget, at der i Silkeborg Kommune ikke er et politisk og ledelsesmæssigt fokus på at sende for eksempel skolernes 8. klasser til Fredericia for at skifte bekendtskab med de unge som stolt viser deres fag frem. Og som kan fortælle om alle de muligheder, der ligger i en erhvervsuddannelse.

Der er i den seneste tid givet klare signaler fra foreninger, organisationer og erhvervsliv om stor opbakning, tilbud om sparring, og endda afleveret et klart definerede idékatalog - alt sammen netop med henblik på at også Silkeborg vil nærme sig målsætningen, men desværre uden synlig velvilje fra Silkeborg Kommune.

Derfor spørger vi stilfærdigt, om der er politisk og ledelsesmæssig opbakning i Silkeborg Kommune til også at medvirke til at opnå den nationale målsætning om, at mindst 30 procent skal søge en erhvervsuddannelse i 2025?

I det nye regeringsgrundlag er der også fokus på, at flere søger en erhvervsuddannelse. For at dette kan opnås er det nødvendigt, at der også lokalt er en politisk og ledelsesmæssig opbakning til de aktiviteter som kan være med til at fremme målsætningen.

Indlæser debat