Mystikken omkring eksklusionen af Gitte Willumsen fortsætter

28. september 2020, 12.54

EKSKLUSIONSSAG Mystikken omkring eksklusionen af Venstres folketingskandidat og byrådsmedlem, Gitte Willumsen, fortsætter.

Nu mere end en uge efter at ledelsen for Venstres kommuneforening i Silkeborg modtog en officiel redegørelse fra landsorganisationen omkring det der konkret foregik på det såkaldte »kaotiske« opstillingsmøde, hvor Gitte Willumsen blev valgt som partiets kandidat til folketingsvalget i 2021.

Mange af partiets medlemmer, incl. mig selv og flere byrådsmedlemmer var allerede på valgaftenen ikke i tvivl om, at forløbet af afstemningen på forhånd synes at være »organiseret« på en måde, der skulle resultere i at Gitte Willumsen ikke opnåede valg. En alvorlig situationen, der uundgåeligt krævede en nærmere undersøgelse.

Der var bl.a. tale om mistanke om bevidst og planlagt forsøg på valgsvindel, hvorfor Venstres landsledelse blev opfordret til at undersøge sagen og komme med en redegørelse, der skulle afdække, hvad der var foregået.

En redegørelse der afgjort ikke bliver mindre interessant og relevant på baggrund af det forhold, at Venstres byrådsgruppe kun få dage efter det famøse opstillingsmøde valgte at ekskludere Gitte Willumsen fra byrådsgruppen og dermed også af partiet og som folketingskandidat.

Som medlem af Venstre og tidligere byrådsmedlem har jeg selvfølgelig aktivt fulgt sagen og i den forbindelse ikke undladt at stille spørgsmål bl.a. i form af flere læserbreve i avisen, ligesom jeg utrætteligt har forsøgt at få svar fra de ansvarlige ledere i organisationen.

Min aktive deltagelse resulterede da også i, at jeg i mandags blev inviteret til et møde med kommuneforeningens forretningsudvalg. En invitation jeg naturligvis sagde ja til med en forventning om at få svar på mine spørgsmål.

Det blev et kort møde, hvor man forklarede mig, at min aktive deltagelse i debatten skadede partiet. På mit spørgsmål omkring indholdet af landsledelsens redegørelse og dens konsekvenser var svaret, at den kun var til intern brug for kommuneforeningens bestyrelse, ligesom man orienterede mig om, at den pressemeddelelse formanden, Kresten Friis, have lovet ville komme i weekenden alligevel ikke ville blive udsendt.

På mit spørgsmål omkring indholdet af landsledelsens redegørelse og dens konsekvenser var svaret, at den kun var til intern brug for kommuneforeningens bestyrelse

Poul Dahl, tidligere byrådsmedlem (V)

Med andre ord mystikkens slør, omkring det faktum at sagen foreløbigt er resulteret i, at ikke bare byrådsmedlem og folketingskandidat Gitte Willumsen, men også den tidligere formand for Venstres Ungdom i Silkeborg og formand for den ansvarlige kredsbestyrelsen Nikolaj Møller Jensen, nu begge er historie i partiet Venstre, synes at få lov til at brede sig.