DET ER DIT VALG - KV21

Et samlingssted for de unge i Galten-Skovby

4. november 2021, 11.55

SAMLINGSSTED Man hører ofte om de unge og de gener, det medfører, når de mødes. Jeg forstår godt, at naboerne til Bytoften ikke er ubetinget begejstrede for, at der i store dele af sommerhalvåret samles unge i godt humør og med høj musik i skaterparken i Galten. Men hvor skal de unge ellers gå hen? Det vrimler ikke ligefrem med steder, hvor de unge kan opholde sig og hænge ud sammen. At tage på café er ikke rigtigt en mulighed i Galten-Skovby - der mangler ganske enkelt et oplagt samlingspunkt for de unge, hvor det er fedt at være, og hvor de kan være på deres præmisser. Galten-Skovby er stedet, hvor det gode liv leves, og det skal det også være for vores unge.

Jeg foreslår, at vi tænker i samme bane som de gør i Grindsted, hvor de unges samlingspunkt er idrætscentret Magion. Der har de unge mulighed for at opholde sig og hænge ud med kammeraterne, og det er derfor blevet et naturligt samlingspunkt for både byens og egnens unge.

For vores unge i Galten-Skovby kunne det passende være i forbindelse med Klank Idrætscenter, hvor der i forvejen arbejdes målrettet med at bringe en svømmehal til byen. Det vil kunne være et oplagt samlingspunkt for byens unge.

Vi skal turde tænke langsigtet, så de unge også får et samlingspunkt i den del af året, hvor naturen ikke indbyder til ophold i skaterparken på Bytoften. Et sted, de unge kan gøres til deres eget, og hvor de kan sætte deres præg på indhold, indretning og brug af lokalerne.

Lad os udvikle Klank Idrætscenter og bringe det fra det nuværende 70’er-look til et moderne og indbydende samlingssted for de unge og resten af indbyggerne i Galten-Skovby.

Indlæser debat