Nekrolog: Lissie Mangaard holdt af at rejse

Lissie Maja Mangaard arbejdede blandt andet som syerske, i hjemmeplejen og i køkkenet på Frisholt

5. september 2019, 12.30

Lissie Maja Mangaard blev 85 år.

NEKROLOG: Lissie Maja Mangaard, Finderupparken 66 i Ans, er død.

Lissie voksede op i Brandstrup ved Rødkjærsbro som den ældste af en søskendeflok på otte.

Som 14-årig kom hun ud og tjene på forskellige gårde i området, inden hun startede i lære som syerske i Silkeborg. Da hun var 19, fik hendes nysgerrighed og lyst til oplevelser hende til at tage til Argentina. Det der skullet have været et års ophold endte med at blive til fem år med arbejde som ung pige i huset og i hotelbranchen.

Tilbage i Danmark arbejdede hun i en årrække som syerske i Silkeborg, hvor hun også var tillidskvinde, inden hun i 1965 blev gift med Robert Mangaard, og slog sig ned på en nedlagt ejendom i Frausing. De første år blev brugt i hjemmet med pasning af de tre børn og som hjemmesyerske, inden hun fik arbejde som hjemmehjælper, et job hun med stor glæde havde frem til sin pension. Ved siden af sit arbejde i hjemmplejen var hun i en årrække også i køkkenet på Frisholt, Grundfos’ gæstebolig.

Årene som pensionist blev flittigt brugt som frivillig i forskellige foreninger, bestyrelsesarbejde og rejser bl.a. med rygsæk i Asien. De sidste år var energien ikke så stor, men hun nød at have tiden til at læse og lave håndarbejde.

Lissie efterlader sig tre børn, otte børnebørn og tre oldebørn.