Ny motortrafikvej skal ikke gennem Skanderborg Kommune

7. april 2021, 12.45

VIBORG-AARHUS Dansk Folkepartis byrådsgruppe vil ikke have, at en tredje motorvej eller en evt. motortrafikvej skal gå gennem Skanderborg Kommune.

Derfor gør DF´s byrådsgruppe alt for at hjælpe borgerne i den nordlige del af Skanderborg kommune med at få omstødt de planer, der indtil videre er lagt for en placering af Aarhus-Viborg-vejen.

Dansk Folkepartis trafikordfører Hans Kristian Skibby har for nyligt været på besøg i den nordlige del af Skanderborg Kommune, hvor han bl.a, mødte nogle lokale borgere og fik en tur rundt i det naturrige område omkring Lading Sø og i skovene der ligger nord for Skivholme og Sjelle, et område der vil blive ødelagt, hvis man beslutter at føre vejen igennem her.

Læs også
Venstre presser på for rute 26

Vejdirektoratets VM-undersøgelser viser, at en motorvej skal gå nord om Lading by og ikke gennem et naturområde, og det er den, som borgerne i den nordlige del af Skanderborg kommune håber på, at det nye transportudvalg vil følge - og ikke det forslag, der belaster et stort naturområde, og som det tidligere transportudvalg har besluttet.