Leder efter flere valgtilforordnede: Optælling af stemmer kan trække ud

Kommunen har med kort varsel fået afbud fra enkelte valgtilforordnede

Udgivet:15. november 2021, 09.58

Læsetid:1 minut

Måske kommer vi til at vente lidt længere på at få valgresultatet i år. Foto: Martin Ballund

Jesper Rosenquist
Journalist| jero@midtjyllandsavis.dk

SILKEBORG Da kommunens valgchef, Lejf Rattenborg Bøgedal, gik hjem i fredags, var der styr på antallet af valgtilforordnede, der hjælper med at afvikle afstemningerne til byråds- og regionsrådsvalget. Men henover weekenden har han modtaget flere afbud.

- Der er enkelte valgtilforordnede, der har meldt afbud på grund af situationen med coronavirus. Så lige på stående fod er det ikke alle valgsteder, vi har det antal valgtilforordnede, som vi ønsker, fortæller Lejf Rattenborg Bøgedal.

Men han forsikrer, at valgstederne nok skal fungere ordentligt.

- Vælgerne kommer ikke til at mærke, hvis vi skulle mangle en mand eller to på enkelte valgsteder. Det kan dog godt være, at selve optællingen af stemmerne kommer til at tage længere tid, siger Lejf Rattenborg Bøgedal.

Ved byrådsvalget i 2017 var valgresultatet klar klokken 23.19 i Silkeborg Kommune.

- Vi har skrevet rundt til alle kommunens ansatte for at få flere valgtilforordnede. Skulle man selv have lyst til at prøve at være valgtilforordnet, er man også velkommen til at kontakte kommunen, siger Lejf Rattenborg Bøgedal.

Du kan læse mere om, hvad det vil sige at være valgtilforordnet på kommunens hjemmeside, hvor der også er kontaktinfo på Lejf Rattenborg Bøgedal.