Klopp: Erfaring gør Real Madrid til favorit i finalen

Jürgen Klopp forsøger at skubbe favoritværdigheden over på Real Madrid i Champions League-finalen.

Udgivet:27. maj 2022, 22.35

Læsetid:2 minutter

Jürgen Klopp og Liverpool trænede fredag på Stade de France, som lørdag er vært for Champions League-finalen mod Real Madrid.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Bookmakerne har Liverpool som smal favorit, men holdets manager forsøger at skubbe den værdighed over på Real Madrid.

Jürgen Klopp mener således, at Real Madrid med sine 13 europæiske mesterholdstitler, meget erfarne spillere og bemærkelsesværdige præstationer i denne sæson er favorit i lørdagens Champions League-finale.

- Hvis du kigger på klubbens historie, holdets erfaring, og måden Real Madrid laver comebacks på, vil jeg sige, at Real Madrid er favorit.

- Men jeg vil have os til at være på samme niveau og tænke på samme niveau. Jeg vil have os til at tænke som os, siger Klopp ifølge AFP på fredagens pressemøde på finalestadionet, Stade de France.

Real Madrid har på sin vej til finalen slået Paris Saint-Germain, Chelsea og Manchester City ud, men holdets cheftræner Carlo Ancelotti nedtoner betydningen af de flotte resultater.

- Vi er inde i en fantastisk periode og vil gøre vores bedste for at vinde, men nogle gange er dit bedste ikke nok til at få succes. Fodbold handler om uhåndgribelige ting, som man nogle gange ikke kan kontrollere.

- Vi fortjener at være i finalen, men når man skal vinde den, handler det ikke om, hvad man gjort. Det handler om, hvad der sker på banen under kampen, siger italieneren.

Jürgen Klopp udtrykte på fredagens pressemøde - før holdets træning - desuden bekymring for græstæppet på Stade de France, der netop er blevet skiftet ud og muligvis ikke helt har sat sig.

Det gjorde han ikke på grund af sit holds chancer, for det er lige for begge, men mest i forhold til holdenes muligheder for at skabe en seværdig finale.

- At nogen tænkte, at det vil være en god idé at bringe banen ind på stadion dagen før kamp, er interessant for at være helt ærlig.

- Men det ødelægger ikke mit humør én procent. Jeg er virkelig glad for at være her, og så længe begge hold har samme forhold, er det fint med mig, siger Klopp ifølge Liverpools hjemmeside.

Der er kickoff på Stade de France klokken 21, og Ancelotti kan skrive historie.

Han er før finalen én af tre trænere, der har vundet Europas fineste klubturnering tre gange.

Bob Paisley vandt tre gange med Liverpool, Zinedine Zidane har vundet tre gange med Real Madrid, mens Ancelotti har vundet to med AC Milan og en med Real Madrid.

/ritzau/