Pihl Lorentzen snupper et Venstre-mandat

Venstre-politikeren fra Ans er blandt de fem politikere, som kommer ind fra Vestjyllands Storkreds

Udgivet:06. juni 2019, 14.37

Læsetid:1 minut

Foto: Martin Ballund

Søren Nielsen
Digital Redaktør

4 år siden

SILKEBORG/ANS Kristian Pihl Lorentzen fra Ans fortsætter i Folketinget som et af de fem Venstre-folk i Vestjyllands Storkreds.

Det står klart efter de personlige stemmer fra de to Silkeborgkredse er på plads.

Samlet set fik Pihl Lorentzen 6.963 personlige i storkredsen, og det sikrer ham genvalg, som det sidste og femte mandat hos Venstre i Vestjyllands Storkreds.

På førstepladsen er stemmeslugeren Inger Støjberg (28.420), derefter følger Kristian Jensen (10.759) og Thomas Danielsen (8.826) samt Carsten Kissmeyer (7.245).

- Jeg er meget glad for alle mine personlige stemmer. Det har været en hård valgkamp, og de konservatives Søren Pape Poulsen har ført en god valgkamp i min »baghave«. Han har taget godt for sig, siger Kristian Pihl Lorentzen med henvisning til Pape Poulsens 22.223 personlige stemmer.

Anderledes kampagne

Kristian Pihl Lorentzen er egentlig opstillet i de to Viborg-kredse, men han trækker også pænt med stemmer fra Silkeborg-området.

Han har i valgkampen gjort sig bemærket med anderledes kampagner, der blandt andet indebar en togtur på veteranbane, som gav landsdækkende opmærksomhed, fordi den medførte flere småbrande fra gnister fra toget.

Men han har også været ude at sejlere med vælgere på Silkeborg-søerne, ligesom han har holdt folkefest ved Tange Sø.

- Jeg har forsøgt at lave en anderledes valgkamp, hvor jeg viser, at jeg gerne vil lytte til borgerne og møde dem ansigt til ansigt. Jeg vil gøre mit til, at stemmer her fra området kan høres på Christiansborg, konstaterer Pihl Lorentzen.