Coronasmitte spreder sig på plejehjem: Besøgsforbud på to afdelinger

To ansatte og to beboere i afdelingen Engen i Fællesskabets Hus i Ry blev i sidste uge testet positiv for corona. Nu har smitten spredt sig til en anden afdeling

30. november 2020, 14.08

Her er distriktsleder i Ældreplejen, Birte M. Andersen og projektleder Trine Mogensen fotograferet foran Rys nye 8000 kvadratmeter store plejehjem, lige før indvielsen i december sidste år. Fællesskabets Hus har haft et specielt opstartsår under coronapandemien, og har formået at holde smitten væk fra de sårbare beboere, indtil sidste uge. Foto: Kenneth Lynghøj

RY Afdelingen Engen i Fællesskabets Hus i Ry har siden fredag været midlertidigt lukket ned for besøgende - bortset fra besøg i kritiske situationer og besøg fra nærmeste pårørende - efter, at to beboere og to ansatte i afdelingen i sidste uge testede positiv for corona.

Nu har smitten desværre bredt sig til en anden afdeling på byens nye plejecenter.

Det oplyser kommunens ældre- og handicapchef, Lis Kaastrup.

Smitten har desværre spredt sig til en anden afdeling, og vi er lige nu i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, som afgør, hvordan vi skal forholde os, siger Lis Kaastrup.

Afdelingen Bjerget vil i første omgang blive lukket ned for besøg ligesom afdelingen Engen, imens alle ansatte og beboere på afdelingen bliver testet for corona.

Lige nu er vi i gang med at teste alle på afdelingen, og vi ved ikke, hvornår vi kan forvente svar på alle tests. Vi ved heller ikke, om det betyder, at vi kan blive nødt til at lukke hele huset ned for besøg. Her afventer vi også vejledninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed, siger hun.

Gælder kun udefrakommende

Det er alene udefra kommende personer, der er omfattet af besøgsforbuddet på de to afdelinger.

Ansatte på plejecentret og personer, der indfinder sig på plejecentret for at levere varer eller serviceydelse, herunder sundhedsbehandling anses ikke for at være besøgende.

Det midlertidige besøgsforbud omfatter indendørs fællesarealer, hvilket betyder at forbuddet også gælder adgangen for gæster til eventuelle træningsfaciliteter, caféer og dagcentre, der benytter sig af plejecentrets fællesarealer.

Det nybyggede Fællesskabets Hus i Ry har plads til 72 beboere, og beboerne er fordelt på fire adskilte afdelinger .