Ovenud tilfreds borgmester

Dronningens besøg i Silkeborg Kommune var lige til et stort og flot 12-tal - ifølge Steen Vindum (V)

6. september 2018, 07.37

Afskedskoncert for dronningen tirsdag eftermiddag på Torvet. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Tirsdag cirka klokken 13 forlod dronning Margrethe Silkeborg og satte kursen mod Kongeskibet Dannebrog. Dermed var hendes officielle besøg i Silkeborg slut. Et besøg, der begyndte foran Silkeborg Rådhus dagen før klokken 10, og som kostede kommunen cirka 750.000 kroner.

Borgmester Steen Vindum (V) var med fra start til slut, og han er ovenud tilfreds med, hvordan dronningens besøg forløb.

- Inden dronningen tog af sted, udtrykte hun stor begejstring med de mange ting, vi havde valgt at vise hende, fortæller Steen Vindum.

Var det så også alle 750.000 kroner værd, som det kostede at få dronningen på officielt besøg?

- Ja, det var uden tvivl, men i øvrigt mener jeg slet ikke, at sådan et besøg kan gøres op i penge. Et officiel besøg fra dronningen er et rigtigt godt og flot tilbud, som andre byer og kommuner vil aflevere deres højre arm for at få.

Hvad skal man så måle på for at vurdere, om dronningens besøg har været en succes?

- Man skal se på, om vi har formået at få vist mange af de ting frem, som vi er stolte over i Silkeborg. Og det mener jeg bestemt, vi har.

- Så er jeg helt oppe at ringe på et 12-tal målt i stolthed over den indsats, som de mange besøgssteder har ydet og den modtagelse, som silkeborgenserne gav dronningen.

- Jeg er også selv fuldstændig overvældet af den modtagelse, som dronningen fik både ved hendes ankomst, på karetturen og ved alle de steder, vi besøgte. Man kan jo altid frygte, at en eller anden begynder at komme med åndssvage tilråb, men det oplevede vi ikke én eneste gang.

- Folkene omkring dronningen gav også udtryk for, at de var imponeret over den modtagelse, som silkeborgenserne gav dronningen, fortæller Steen Vindum.

Tidsplanen holdt næsten...