Senere mødetider for studerende

Udgivet:16. marts 2023, 10.04

Læsetid:2 minutter

Af Anton Gandrup og Elias Jensen. Henholdsvis Fredensgade 24 st 6, Silkeborg og Margrethesvej 21, Voel

SKOLESYSTEM Vi vil gerne uddybe vores holdning til hvorfor vi mener, at senere mødetider ville være en fordel for de unge studerende i Silkeborg Kommune.

Forskning viser, at søvn er afgørende for vores mentale funktioner og indlæringsevne.

Hvis en ung studerende ikke får tilstrækkelig søvn, kan det føre til nedsat opmærksomhed, hukommelse, problemløsningsevne og kreativitet. Derudover har det vist sig, at unge har en tendens til at have en senere naturlig døgnrytme, hvilket betyder, at det er sværere for os at falde i søvn tidligt og stå tidligt op om morgenen.

Dette er en af de primære årsager til, at unge studerende ofte er trætte og uoplagte i skolen - særligt hvis de skal møde klokken 8 om morgenen.

Ved at indføre senere mødetider vil de unge studerende have mulighed for at få mere søvn, hvilket vil have en positiv indvirkning på vores koncentration, indlæringsevne og trivsel.

Vi bliver hver dag mindet om, at vi bør gå tidligere i seng og lægge telefonen fra os, men vores evne til at falde i søvn synes at være forsvundet.

På Th. Langs Skole i midtbyen møder de senere, hvilket har haft en positiv virkning på elevernes indlæringsevne og koncentration. Derfor er det relevant at overveje, hvorfor ikke også studerende på et højere niveau kan have gavn af denne tilgang.

Et oplagt modargument ville være, at Th. Langs er en privatskole og derfor har ret til at fastsætte deres egen mødetid. Ikke desto mindre bør en sådan ændring være forankret i kommunen og ikke være noget, som kun privatskoler selv kan kræve eller påtage sig.

En senere mødetid ville også give os unge studerende mulighed for at have en bedre balance mellem skole, fritidsaktiviteter og socialt liv.

Mange unge har en hektisk hverdag med en lang række aktiviteter, og det kan være svært at finde tid til alt. Ved at have senere mødetider vil vi få mere fleksibilitet til at organisere vores tid og prioritere aktiviteter.

Vi håber, at Silkeborg Kommune vil tage vores forslag om senere mødetider til efterretning og overveje at implementere dette.

For det vil gøre en forskel for de unge studerendes trivsel og læring i Silkeborg.

Indlæser debat