Kendte kunstnere støtter Ibi-Pippi efter hærværk: Sælger værket »Fuck Jorn!«

Provokunsteren Ibi-Pippi fra Kjellerup har i samarbejde med to profilerede kunstnerkollger lavet nyt værk for at skaffe penge til muligt erstatningskrav

Udgivet:28. maj 2022, 21.31

Læsetid:1 minut

"Den Foruroligende Ælling", som værket så ud efter hærværket, der af Ibi-Pippi bliver betegnet som en "dobbelt-modifikation".

SILKEBORG Kunsteren bag hærværket på Asger Jorn-maleriet »Den Foruroligende Ælling« kan stå med en stor regning, og nu forsøger hun med hjælp fra to kendte malere at få penge i kassen.

Ibi-Pippi, der i slutningen af april ved en happening på Museum Jorn i Silkeborg skrev sit navn med sprittusch og klistrede et selvportræt på »Den Foruroligende Ælling«, sælger nemlig nu et maleri lavet i samarbejde med malerne Poul Pava og Kristian von Hornsleth. Det fortæller Ibi-Pippi til TV2 Østjylland.

Værket, der har fået titlen »Fuck Jorn!«, er lavet i samarbejde mellem de tre kunstnere og sættes nu til salg med en startpris på 150.000 kroner. Penge, der ifølge TV2 Østjylland skal gå til Ibi-Pippi, når eller hvis der rejses en sag og et erstatningskrav mod hende.

Den danske kunstverden fik et chok, da det i slutningen af april kom frem, at det klassiske værk af Asger Jorn var blevet udsat for hærværk på Museum Jorn.

Hurtigt stod det klart, at det var provokunstneren med det borgerlige navn Ibi-Pippi Orup Hedegaard fra Kjellerup, der havde skrevet sit navn sprittusch på »Den Foruroligende Ælling« og påklistret det kendte Jorn-værk et billede af sig selv.

Hun blev anholdt, afhørt og løslagt på dagen for hærværket, men har efter eget udsagn ikke hørt fra politiet siden da. Alligevel er Ibi-Pippi altså nu i gang med at samle penge ind til en eventuel regning.

Mere interessant læsning

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere