Fælleslisten overtager formandspost

Hanne Pedersen (FL) bejler til posten som formand for Kultur- og Fritidsudvalget

Udgivet:21. september 2017, 08.55

Læsetid:2 minutter

Hanne Pedersen - her sammen med Preben Christensen - bliver efter al sandsynlighed ny formand for Kultur- og Fritids-udvalget Foto: Steen Hebsgaard

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

6 år siden

Ikast-Brande Fællelistens krise trækker stadig spor i det kommunalpolitiske arbejde.

Helle Mathiasens skifte fra listen til Venstres byrådsgruppe åbner nemlig op for et formandsskifte i et af de politiske udvalg, her kun tre måneder før byrådsperioden slutter.

I forbindelse med en aftale om konstitueringen ved valget i 2013 fik Fælleslisten formandsposten i Kultur- og Fritidsudvalget i skikkelse af Helle Mathiasen, men den post overtager Hanne Pedersen højst sandsynligt ved næste møde i udvalget. Hanne Pedersen er ud over Preben Christensen det eneste tilbageværende medlem af Fælleslisten i byrådet.

- Da det er en aftale ved konstitueringen, har vi valgt at sige, at den formandspost vil vi gerne beholde, siger Hanne Pedersen, der har været menigt medlem af udvalget gennem otte år.

Udvalget har møde 2. oktober, hvor formandsskiftet sker.

Det er politikerne i udvalget, der selv vælger formanden.

Et flertal i udvalget kunne rent faktisk vælge ikke at imødekomme Fælleslistens ønske og lade Helle Mathiasen fortsætte på posten. Hun har alligevel siddet der i snart fire år.

Men efter hvad avisen erfarer, vil man overholde aftalens ordlyd, selv om Fælleslisten siden starten for fire år siden er reduceret fra fem til nu to medlemmer i byrådet.

Dermed lægger man heller ikke op til en konflikt om det punkt op til det forestående valg. Hanne Pedersen arbejder i et Røde Kors asylcenter og har fået orlov i de tre måneder, det handler om, for at kunne koncentrere sig om formandsposten.

- Jeg glæder mig til arbejdet. Kultur og fritid har været mit område i otte år, så jeg er langt fra uerfaren.

Du synes ikke, det er lidt underligt at overtage en formandspost - bare for tre måneder?

- Nej slet ikke. Politik handler om at søge indflydelse. Det skal nok komme til at gå. Jeg har altid været glad for det udvalg, siger Hanne Pedersen, der hermed slår fast, at hun forbliver i Fælleslisten perioden ud,

Men om hun genopstiller er stadig usikkert.

- Jeg havde oprindeligt erklæret, at jeg ikke ville genopstille. Lige nu har jeg brug for at se, hvad der sker. Der arbejdes både med en liste og med en bestyrelse. Så jeg afventer lige en endelig udmelding.