Avisen er på gale veje

2. juni 2020, 12.08

Foto: Jakob Stigsen Andersen

AVIS-LEDERE Det er med nogen forbløffelse at man inden for få dage kan læse to ledende artikler, hvori Midtjyllands Avis retter urimelige angreb på hele restaurant- og café-erhvervet i Silkeborg.

Først havde nyhedsredaktør Brian Holst ondt af, at der bliver opkrævet sølle ti kroner pr. gæst som hygiejnetillæg hos visse kolleger i byen. Han hævder, at god hygiejne skal ikke koste penge. Hvis eller rettere sagt når gæsterne er tilfredse med denne ekstra service, der bliver ydet, kan jeg ikke se nogen grund til at nedgøre caféer og restauranter i disse corona-tider, som er en økonomisk belastning for os alle.

Minsandten om ikke Midtjyllands Avis følger sin redaktionelt negative linje op med en leder, skrevet af redaktionschef Helmer N. Jakobsen.

Han er stærkt forarget eller måske kun irriteret over, at et enigt Silkeborg byråd har besluttet permanent at afskaffe den helt unødvendige udeserveringsafgift, som et byrådsflertal i sin tid fik gennemført. Det viste sig bare, at de 170-180.000 kroner, som blev indkrævet, forsvandt i lutter administration på rådhuset.

Selvom lederskribenten noget naivt og uvidende skriver, at udeserveringsafgiften kunne bidrage lidt til kommunekassen. Ja det skal sikkert nok hjælpe, når man betænker at det kommunale budget er på over fire milliarder kroner!!

Det næste er vel at samme redaktionschef vil have, at alle forretningerne i midtbyen skal betale afgift for at have udendørs udstillinger.

Hvis lederskribenten, der taler på avisens vegne, vil love, at der sker en nedsættelse af annoncepriserne, så er jeg sikker på at hele detailhandelen og vort erhverv, hvori hotellerne også indgår, nok skal yde deres bidrag til det han kalder fællesskabet. Men mon det sker?