Corona-hjælp til foreningslivet

- Det er helt fantastisk, siger Galtens FDF-leder om hjælpende hånd fra Aura Energi

8. juli 2020, 12.34

I alt 60 øst-og midtjyske foreninger har modtaget støtte fra Aura’s corona-hjælpepakke. Her nogle af de lokale foreninger: Ry Rideklub 10.000, Musikforeningen Mosstock 10.000, Låsby Boldklub 10.000, Stjær Sogns Borgerforening 15.000, Skovby Borgerforening l 15.000, FDF Galten 25.000, Stjær Boldklub 30.000 og Skanderborg Håndbold (Ungdom) 50.000. Her et glimt fra eventet i Kulturhuset. Foto: Aura

GALTEN/RY Et langt forår, hvor alting lå stille og ingen betalte kontingent, har tæret kraftigt på økonomien i FDF Galten.

Men det har pludselig ændret sig til det bedre - både for FDF’erne og en lang række andre foreninger. De har fået del i Aura Energi’s corona-hjælpepakke på samlet en rund million kroner.

Bjarne Sørensen, kredsleder for FDF i Galten, modtog på kredsens vegne den nette sum af 25.000 kroner, og det er en støtte, der falder på et tørt sted.

- Det er helt fantastisk, siger han i mobilen fra Skovhuset ved Skivholme, hvor han og andre ledere holder sommerlejr sammen med 30 børn fra 0. klasse til og 4. klasse.

- Vi har ikke set børnene i lang tid, og vi vidste jo ikke, hvor længe situationen ville vare. Derfor har vi heller ikke opkrævet kontingent, men med den her donation er vi nu med sindsro taget på sommerlejr, siger Bjarne Sørensen.

I alt 60 midt- og østjyske foreninger blevet tildelt mellem 5.000 og 50.000 kroner fra Aura’s hjælpepakke.

- Det er uhyre vigtigt for vores lokalsamfunds ve og vel, at der er velfungerende foreninger og interesse for at tage lokale initiativer. På den anden side af corona-situationen har vi mere end nogensinde brug for, at lokalsamfundene sprudler, så vi kan komme tilbage til hverdagen så hurtigt som muligt. Derfor har vi i Aura valgt at række ud med hjælp til de lokale foreninger, siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i Aura Energi, om uddelingen af de mange penge.

sinn