Nej tak til Konservatives friplejehjem

Udgivet:17. august 2022, 14.00

Læsetid:1 minut

Af Kasper Haagen Jensen. Medlem af lokalrådet for Alderslyst/Søholt. Nyvangen 14 Silkeborg

PLEJEHJEM I mandagens avis kan man læse Konservatives ønske om, at et kommende plejecenter i Alderslyst skal være et friplejehjem og ikke et kommunalt plejehjem.

De ældre i Alderslyst har ventet i over et årti på at få et plejehjem tæt på hjem og netværk. Nu er det endelig besluttet, og så smider Konservative grus i maskineriet med deres evige ønske om privatisering af alt offentligt. Private skoler, privathospitaler, privatplejehjem. Der skal åbenbart tjenes penge på vores velfærd.

Men vi ved jo også, at friplejehjem ikke skal tilbyde plads til alle de ældre, der kunne have lyst til at komme på det. De kan opstille »egne kriterier« for at komme ind, som det så fint hedder. Det kunne være et krav at man var kristen. Eller at man ikke er for plejekrævende. Eller krav om noget helt tredje eller fjerde.

I Alderslyst vil vi gerne have et plejehjem, hvor der er plads til vores lokale ældre - lige meget hvem de måtte være. Om der er mange eller få penge på bankkontoen. Om der er større eller mindre plejebehov.

Så nej tak til Konservative og jeres friplejehjem; i stedet for et godt lokalt kommunalt tilbud med plads til alle.

Vi vil bare gerne have et helt almindeligt, godt, lokalt plejehjem igen her i Alderslyst.

Bygget i samarbejde med os lokale og måske med nogle fælles faciliteter mellem kvarteret og plejecentret.

Indlæser debat