Vi skal passe ekstra på patienter og personale på vores sygehuse

25. marts 2020, 13.01

CORONA Coronavirus presser vores sygehuse og vores sundhedspersonale, og det pres bliver kun større de kommende uger. Derfor forarges man, når man i medierne præsenteres for historier om mennesker, der samvittighedsløst stjæler udstyr fra landets hospitaler. Det fik Herlev Hospital for alvor at mærke torsdag den 12. marts, hvor maskerede mænd stormede akutmodtagelsen for at stjæle masker og sprit.

Tænk sig, at man kan få sig selv til det. Det er ubegribeligt.

Desværre er der også helt almindelige sygehusbesøgende, der ikke tager de nødvendige forholdsregler og dermed udsætter patienter og personale for smittefare. Det kan vi ikke se gennem fingre med, og derfor mener jeg, at der bør indføres et midlertidigt forbud mod patientbesøg på alle landets sygehuse - med mulighed for, at pårørende til svært syge patienter stadig kan komme på besøg på bestemte tidspunkter eller på særlig opfordring fra afdelingens sundhedspersonale.

Vi står midt i en krise, og vi må alle gøre en indsats for at passe ekstra på hinanden - især på de grupper, der er særligt udsatte, men også på de mennesker, der passer på os. Derfor bliver vi nødt til at tage sikkerheds- og smitterisikoen på vores sygehuse alvorligt og dæmme op for spredningen af coronavirus ved at kontrollere, hvem der kommer og går. Alt andet er uansvarligt i en situation som denne.