Hjemmeferie er et hit

Arrangørerne af årets hjemmeferie i Gl. Rye jubler. Interessen for den nye ferieform, som er skabt i kølvandet på corona, er stor

Udgivet:17. juni 2020, 15.08

Læsetid:2 minutter

Louise Overgaard Pedersen har sammen med bofællerne i arbejdsfælleskabet Transistor skabt et nyt feriekoncept. Det går ud på, at man i år bliver hjemme i sin egen by og holder ferie med naboerne. Indtil videre er der 35 forskellige aktiviteter på ferieprogrammet i Gl. Rye i uge 30. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Bettina Sønderskov
Redaktør

3 år siden

GL.RYE Siden arbejdsfællesskab Transistor for et par uger siden - initieret af corona-situationen og et ønske om at afprøve en mere klimavenlig ferieform - opfordrede indbyggerne i Gl. Rye til at blive hjemme og holde ferie sammen i uge 30, har tilbagemeldingerne ifølge arrangørerne været ualmindeligt positive.

Louise Overgaard Pedersen, som er én af initiativtagerne , glæder sig over, at de første 35 forskellige aktiviteter allerede nu er klar til at blive skrevet ind i den elektroniske kalender for »Sommer i Uge 30 i Gl. Rye.«

Står selv for det praktiske

-Vi havde satset på 20 forskellige aktiviteter, men nu ser det ud til, at vi når op over 50. Det er jo helt vildt. Sikke en opbakning. Alle, der har lyst til at lave en aktivitet, skal selv stå for alt det praktiske. Derfor er det både overraskende og særdeles positivt, at tilslutningen er så stor, siger Louise Overgaard Pedersen.

Aktiviteterne spænder over alt fra orienteringsløb til familieskrivedag, havevandring, loppemarkeder, hårpynt, kaos-opgaveløsning, dyrskue, skumtennis, bålaftener og koncerter. I arbejdsfællesskabet er glæden ekstra stor, fordi det er lykkes at skabe aktiviteter for alle aldersgrupper.

Sammenhold i centrum

- Der skal være noget for alle, ellers bliver det ikke en sommerferie, der skaber sammenhold i landsbyen, siger Kristian Troldborg Sønderby, som er ham, der samler alle trådene i projektet.

- Ingen aktiviteter er for små, og ingen er for store, og udbyderen af aktiviteten bestemmer selv, om den skal være gratis eller brugerbetalt. Det blander vi os ikke i. Her er plads til det hele. I sidste ende bestemmer man jo også selv, hvad man vælger at deltage i, siger han om aktiviteterne.

Arrangørerne tror på at uge 30 vil styrke fælleskabsfølelsen i byen og glæden ved at være en del af et aktivt lokalsamfund.

Nu er de i fuld gang med at lave en elektronisk kalender og en hjemmeside, hvor folk som i år skifter Algarve ud med Gl. Rye kan blive klogere på, hvad der helt præcist foregår i byen i uge 30.