De slæber øl

Far og søn har deres eget øl-depot ved Sjørslev. Med en kundevenlig og serviceminded tilgang er det muligt at klare konkurrencen fra de store øl-depoter

Udgivet:07. januar 2015, 11.00

Læsetid:7 minutter

Tekst: Adam Haff

haff@mja.dk

foto: Jens anker Tvedebrink

jat@mja.dk

ØL Det handler om øl i stride strømme for Jesper og Jens Rørbek.

27-årige Jesper er nemlig ansat i sit fars firma, »Ølmanden - dit lokale øl-depot«, som er et af de forholdsvis få tilbageværende øl-depoter.

I dag har centralisering og sammenlægninger givet færre depoter over det ganske land, og særligt store Carlsberg dominerer markedet.

Men der er stadig plads til mindre øl-depoter, og et af dem ligger i Mellem Vandet ved Sjørslev nord for Kjellerup. »Ølmanden - dit lokale øl-depot« begyndte i Silkeborg i 2000. Jens Rørbek overtog firmaet i 2003 og beholdt lageret i Silkeborg i nogle år. Herefter opsagde han lejemålet og flyttede i stedet depotet til sønnen Jespers ejendom. Så nu rummer de tidligere driftsbygninger ikke dyr og landbrugsmateriel, men kasser, fustager, kultsyre og fadølsanlæg.

Flytningen nedbragte udgifterne væsentligt og gjorde ikke den store betydning i forhold til kørslen. Ølmanden leverer primært til Silkeborg- og Bjerringbro-egnen, men har afstikkere over hele Øst- og Midtjylland.

Jens Rørbek havde de første år en mand ansat, men da han gik på efterløn begyndte Jesper i marts 2011 i firmaet. Året før var han ellers blevet uddannet som markedsføringsøkonom fra Erhvervsakademiet i Viborg. Men da der ikke var job at få indenfor faget, slog han efter en karriere ved Fakta ind på en vej som øl-kusk.

Kører kun med kvalitet ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning