Svar på tiltale: Venstre vil hjælpe nedslidte danskere

Udgivet:07. december 2020, 12.15

Læsetid:2 minutter

Af Kristian Pihl Lorentzen Ans. MF for Venstre

PENSION S-folketingsmedlem Thomas Jensen har i disse debatspalter spurgt ind til min og Venstres holdning til den såkaldte Arne-pension. Tak for det. Så er der anledning til at præcisere Venstres holdning til danskernes tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Venstres holdning er klar: Er man nedslidt, så skal man ikke arbejde! Derfor har vi stået i spidsen for at indføre seniorpensionsordningen, der sikrer nedslidte danskere - uanset om de er fysisk eller psykisk nedslidte - mulighed for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet op til seks år før folkepensionsalderen.

Den socialdemokratiske regering har aftalt at indføre en tidlig pension, som ikke er målrettet nedslidte danskere ... Vi vil hellere hjælpe dem, der reelt er nedslidte. Og derfor foreslår vi i vores finanslovsprioriteter for 2021 at forbedre seniorpensionsordningen.
Kristian Pihl Lorentzen

Den socialdemokratiske regering har aftalt at indføre en tidlig pension, som ikke er målrettet nedslidte danskere. Det er en ordning, som gør Danmark 13 mia. kr. fattigere, og som trækker næsten 10.000 mennesker ud af arbejdsmarkedet. Det er vi imod, fordi ordningen ikke er målrettet nedslidte. Og fordi den er finansieret ved at hæve skatterne med milliarder. Det gør Danmark fattigere, og det begrænser vores muligheder for at investere i velfærd og den grønne omstilling.

Vi vil hellere hjælpe dem, der reelt er nedslidte. Og derfor foreslår vi i vores finanslovsprioriteter for 2021 at forbedre seniorpensionsordningen. For selvom ordningen er kommet godt fra start, så skal vi hjælpe endnu flere nedslidte. Derfor vil vi ændre i timekravet i ordningen allerede fra 1. januar 2021, så flere danskere kan få mulighed for at trække sig fra arbejdsmarkedet før tid, hvis de er nedslidte.

Læs også
Vil Venstre rulle ret til tidlig pension tilbage, Kristian Pihl? Vil Venstre rulle ret til tidlig pension tilbage, Kristian Pihl?
Læs også:
Vil Venstre rulle ret til tidlig pension tilbage, Kristian Pihl?

I Venstre fokuserer vi på at hjælpe dem, der er nedslidte. Og det vil vi gøre uden - i modsætning til Socialdemokratiet - at hæve skatterne og afgifterne. Vi finder bl.a. pengene ved at sænke ydelserne til arbejdsløse indvandrere. Den socialdemokratiske regering har omvendt hævet ydelserne, så arbejdsløse indvandrere får 2000 kr. ekstra skattefrit om måneden.