Kommunen køber kæmpegrund midt i Ulstrup

Enigt byråd bag købet af den næsten 36.000 kvadratmeter store Expedit-ejendom i hjertet af Ulstrup. Langsigtet investering, siger borgmester Nils Borring

29. juni 2019, 12.41

Med aftalen har kommunen sikret sig en næsten 36.000 kvadratmeter stor grund i hjertet af Ulstrup. Og til en en gunstig pris. Foto: Favrskov Kommune

ULSTRUP Favrskov Byråd har gennemført en ny, stor grundhandel.

På sit lukkede møde har et enigt byråd ja til at købe den næsten 36.000 kvadratmeter store Expedit-ejendom, der ligger lige i hjertet af Ulstrup.

Expedit Expedit producerer butiksløsninger til detailhandlen og har hovedkontor i Hadsten. Virksomheden er i fremgang og vil samle al sin produktion i Hadsten, og derfor er afdelingen og den store grund i Ulstrup blevet overflødig.

Favrskov Kommune har lavet en aftale med Expedit om at købe virksomhedens ejendom i Ulstrup med overtagelse 1. juli 2021. Overtagelsen kan dog rykkes op til et halvt år.

Borgmester Nils Borring, glæder sig over købet.

- Expedit ligger lige midt i Ulstrup, hvilket gør grunden interessant for kommunen. Den indgår som en del af et fremtidigt byudviklingsområde, og vi har allerede for flere år siden fået skitseplaner, der omfatter blandt andet parcelhusgrunde og rækkehuse.

- Vi ser købet som en investering. Byrådet sørger for at have hånd i hanke med udviklingen på et centralt område i byen. Så Ulstrup ikke kommer til at stå med et område, hvor bygningerne forfalder, eller der sælges til uhensigtsmæssig anvendelse og det kan ende i noget værre snavs, siger Nils Borring.

På langt sigt forestiller borgmesteren sig, at en stor del af Expedit-grunden kan blive et attraktivt boligområde med sin gode beliggenhed midt i byen og tæt på Gudenåen.

Hos Expedit er adm. direktør Carsten Rønde meget tilfreds med aftalen med Favrskov Kommune.

- Vi har altid været glade for at ligge i Ulstrup, men Expedit vokser, og lige nu har vi fokus på at optimere og effektivisere alle processer. Derfor vil vi samle vores aktiviteter i Hadstensiger han og fortæller, at tanken er at opføre et helt nyt logistikcenter på 7000 kvadratmeter i Hadsten.

- Jeg er glad for, at aftalen giver os mulighed for at blive i Ulstrup, indtil vores nye byggeri står klar i Hadsten, siger Carsten Rønde.

Expedit har siden 1982 haft afdelingen i Ulstrup, hvor der aktuelt er 15 ansatte.

Med aftalen har kommunen sikret sig en næsten 36.000 kvadratmeter stor grund i hjertet af Ulstrup. Og til en en gunstig pris. Foto: Favrskov Kommune
Expedits bygninger på grunden skal rives ned, når kommunen overtager i 2021. Foto: Favrskov Kommune