Frygt for »demensfrabrik«

Udgivet:22. juli 2023, 07.50

Læsetid:1 minut

»Jeg håber aldrig, det vil komme der til, at min mand skal flyttes fra Skovly, og jeg er dybt bekymret for fremtiden for vores demente borgere, hvis det besluttes, at de i Silkeborg Kommune anbringes på en »demensfabrik«, skriver Inger Jensen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Inger Jensen. Hegnsvej 6E Bryrup

2 måneder siden

PLEJEHJEM Jeg læser med stor interesse Roger Skyums betragtninger om det at bo på plejehjem.

Også Kurt Wissendorf Møller gør i Midtjyllands Avis den 19. juli i et læserbrev på en fin måde opmærksom på ensomheden blandt beboerne på plejehjem og i særdeleshed demente, som er nogle af de allersvageste i vores samfund.

Min demente mand har plads på Skovly i Bryrup. En skærmet enhed med plads til 10 beboere. Jeg har tidligere i et læserbrev givet udtryk for, hvor fantastisk et sted Skovly er. Den personlige omsorg og pleje er i højsædet. Den enkelte beboer bliver set og hørt. Personalet er, hvor beboerne er og altid nærværende, omsorgsfulde og kærlige. Og nu varsles der lukning af dette trygge og smukt beliggende sted, specielt for demente personer.

Budgetforslag fra Silkeborg Kommune lyder nu på, at man vil lave et kompetencecenter for ca. 40 demente beboere i Gjern.

Jeg håber aldrig, det vil komme der til, at min mand skal flyttes fra Skovly, og jeg er dybt bekymret for fremtiden for vores demente borgere, hvis det besluttes, at de i Silkeborg Kommune anbringes på en »demensfabrik«.

Lad det ikke ske!

Indlæser debat