Mindeord: Dorethe var forankret i den kristne tro

Dorethe Andersen, Ans, hjalp sine forældre, så længe de levede. Hun fik ikke selv børn men var en elsket moster og faster

17. juli 2021, 10.00

MINDEORD: Lisbeth Andersen, Ans, har skrevet mindeord over sin svigerinde, Dorethe Andersen, Ans, der døde den 14. juli, 84 år:

Dorthe blev født i Farsø i 1936. I 1938 flyttede familien til Sahl, hvor de kom til at bo på Kjeldgaarden. Det var der, Dorethe fik sin opvækst.

Dorethe var flink til at hjælpe på gården. Men især hjalp hun sin mor, der var syg og svagelig. Hun fik dog også tid til at komme lidt ud og arbejde, når der var en anden søster, der kunne være hjemme ved deres mor. Dorethe arbejdede på Anshus, da det var plejehjem.

Da forældrene solgte gården og flyttede til Ans, flyttede Dorethe med og hjalp dem så længe, de levede.

Dorethe købte hus på Lyngbakkevej og havde 20 gode år der. Dorethe fik ingen børn, men hun var en elsket moster og faster, og det var godt at besøge hende.

Da det blev for besværligt med haven, solgte Dorethe huset og flyttede ind i Finderupparken i Ans. Der var hun glad for at bo, og det blev også til 20 gode år.

Men i den seneste tid døjede hun meget med sygdom og svagelighed.

Dorethe sov ind i sit hjem omgivet af den nærmeste familie.

Dorethe var forankret i den kristne tro. Det betød meget for hende at komme i kirke og til Tirsdagscafe. Hun fandt stor værdi i at synge salmer og sange og kunne mange udenad.

Æret være Dorethes minde.

Indlæser debat...