Fodgængerne har fået en repræsentant i Silkeborg

Dansk Fodgænger Forbunds mand i Silkeborg, Søren Westergaard, kæmper for at forbedre forholdene for byens fodgængere

16. oktober 2021, 09.30

Søren Westergaard repræsenterer de over 90.000 potentielle fodgængere, der er i Silkeborg, og i forbindelse med åbningen af Nordskovvejen gør han overfor kommunen og politikere kraftigt opmærksom på de problematiske og farlige forhold der er for fodgængere og cyklister ved det nye kryds.

Fodgængerne i Silkeborg har fået et lokalt talerør, idet Dansk Fodgænger Forbund har fået en repræsentant i byen.

Nemlig ingeniør Søren Westergaard, der vil have ændret den mangeårige, traditionelle prioritering fra, at bilisterne skal der være plads til - også på fortovene, hvor der skal være plads til fodgængerne, hvis mobilitet er meget forskellig med blandt andet handicappede, påpeger han.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen fik i 2018 Dansk Fodgænger Forbunds »Fodgængerpris«, og i forbindelse med, at Fodgængerforbundet nu er repræsenteret i Silkeborg, siger han:

- Jeg byder Dansk Fodgænger Forbund velkommen i Silkeborg og bakker gerne op, at fodgængerne, som vi alle er, også får »fodfæste« og et talerør i Silkeborg.

Søren Westergaard bemærker, at Silkeborg brandes som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Men det afspejler sig ikke for de gående på byens fortove - nye og gamle, mener han.

- Der er er masser af eksempler på, at fodgængere kan man godt »klemme« lidt sammen, og vejskilte og master kan man godt placere midt i fortovet. Hertil kommer, at rampefri overgange fra fortov til vej nærmest er undtagelser. Ikke let for folk med rollator eller kørestol, siger han.

- Det seneste og skandaløse farlige eksempel er det nye Nordskovvejkryds. Her er der ikke blot ét men flere eksempler på, at der ikke tages hensyn til fodgængernes sikkerhed. Blandt andet fortovet ud for pizzaforretningen er nu så smalt, at folk træder ud på cykelstien, siger Søren Westergaard. MTL

Indlæser debat