Et mere almindeligt byråd

Udgivet:22. november 2017, 06.50

Læsetid:2 minutter

A young woman with a voter in the voting booth. Voting in a democracy

Rasmus Viuff
Egnsredaktør

6 år siden

I Ikast-Brande er det Venstre, der sidder på borgmesterposten. Sådan har det stort set altid været og sådan er det også de næste fire år.

Den skarpe Carsten Kissmeyer er erstattet af Ib Lauritsen, landmand fra Bording.

Og selvom det var en populær mand, der forlod borgmestersædet, så bevarede partiet sine ni mandater. Det i sig selv er ganske godt rykket af debutanten fra Bording, der ellers var presset godt af De konservative, hvis spidskandidat var den forsmåede kronprinsesse hos Venstre, Annette Mosegaard.

De konservative gik frem og vandt to mandater. Socialdemokraterne gik frem, men vandt ingenting.

Og DF gik frem og vandt et enkelt mandat.

Og så er utilfredsheden stadig stor nok i Brande til, at man stadig stemmer på Fællesslisten, selvom den karismatiske leder og tidligere borgmester i Brande, Preben Christensen, er erstattet af den mindre kendte og mindre karismatiske Henrik Kraglund.

To mandater fik Fælleslisten. Havde Socialdemokraterne eller de konservative fået et mandat mere, så var Fælleslisten kommet i spil for alvor og de havde nok fået en formandspost i et udvalg, hvis de havde bakket om at give Mosegaard eller Heidemann Sørensen borgmesterkæden om halsen. Man kan sige, at borgerlisten Fælleslisten nu er kommet ned på et niveau, hvor den ikke længere fylder ret meget. Byrrådet i Ikast-Brande er blevet mere almindeligt.

Nu er det Ib Lauritsen, der skal tage slæbet med borgmesterkæden. Og det gør han med garanti gerne.

Samtidig bliver det sikkert sådan, at med mindre han gør virkeligt dumme ting, så kan Venstres regeringstid fortsætte i Ikast-Brande Kommune de næste mange år.

For Frank Heidemann Sørensen, Annette Mosegaard og Simon Vangaard Nielsen var det en mulighed, som man kun får én gang i livet: Muligheden for at blive borgmester med en anden partifarve end V-blå.

Den glippede.- Også fordi fornuften sejrede hos de fire partiledere, da konstitueringen skulle på plads. Den brede konstituering og det brede samarbejde - det er det, der stadig tæller og giver de bedste resultater i Ikast-Brande Kommune. Også de næste fire år.