Bio Huset dropper sommerpausen

Pænt besøg efter den lange corona-pause

26. juni 2020, 12.45

Efter tre måneders nedlukning i foråret holder Bio Huset for første gang mange år åbent hele sommeren igennem. Bioformand Tove Severinsen håber, de lokale filmfans følger sloganet "film skal ses i biografen". Foto: Kenneth Lynghøj

GALTEN Bio Huset har en god nyhed til de lokale filmfans: For første gang i mange år dropper huset sommerpausen og viser film hele sommerferien.

- Det er vi spændte på at se resultatet af, men mon ikke de mange, som holder ferie i Danmark også vil finde vej til et af vores biografsæder? Vi håber det bedste og går sommeren og efteråret i møde med de positive briller på, siger bioformand Tove Severinsen.

Når sommerpausen droppes, skyldes det selvfølgelig, at Bio Huset på grund af coronakrisen var tvunget til at holde lukket gennem tre måneder i foråret.

Nu er der liv i huset igen - efter de særlige retningslinjer, som corona-situationen foreskriver med afstandskrav og håndsprit osv.

- Selv om det ikke er nødvendigt efter de gældende retningslinjer, har vi valgt at afspærre hver anden række, og der er et tomt sæde mellem bestillingerne, fortæller Tove Severinsen.

Heldigvis har gæsterne taget pænt imod. Den første film efter corona-pausen, »Little Women« er blevet set af 350 publikummer, og det er et tilfredsstillende tal, siger hun.

Bio Huset gennemfører planlagte foredrag og koncerter i efteråret, men muligvis med et reduceret antal gæster. Det kan også komme til at gælde for børnefilmklubben Mirakel, der plejer at trække fulde sale. De øvrige filmklubber ventes dog ikke berørt. sinn