Kajakklub hamstrede medaljer i Norge

11 roere fra Silkeborg viste sig godt frem ved det norske mesterskab

1. juli 2020, 09.51

Mads Brandt Pedersen viste god form efter den lange coronapause. Foto: Martin Ballund

KAJAK 11 roere fra Silkeborg Kajakklub takkede ja til en invitation fra det norske kajakforbund om at deltage i det norske maratonmesterskab, og det blev en stor succes.

Lørdag deltog roerne i Short Track kajakmaraton i Hamar, mens der søndag var klassisk kajakmaraton i Setskog, og i alt blev det til ni gange guld, en sølvmedalje og fem bronzemedaljer for de 11 deltagere fra Silkeborg.

Den dobbelte verdensmester Mads Brandt Pedersen viste sin klasse ved både at sejre på den 3,5 km short track maratonrute og den klassiske maratondistance på 25 kilometer. I begge tilfælde vandt han foran sidste års norske mester, Eivind Vold.

Derudover blev det til syvendepladser til sydafrikanske Uli Hart, der siden marts har gæstet Silkeborg og siden har deltaget i den daglige træning i klubben.

På ungdomssiden blev det til to førstepladser til U18-roeren Kristine Rohde, mens Silas Runholm blev nummer to på maratondistancen hos U18-herrerne. I samme aldersklasse blev Oskar Schaufuss nummer fire på short track-banen.

U14-roeren Anton Hinge vandt to gange guld og blev derudover nummer tre i U16-klassen. Mikkel Østergaard og Kristoffer Ø. Hansen blev nummer tre på henholdsvis short track og maraton.

På pigesiden kunne Emily Bonney rejse hjem med to guldmedaljer i bagagen, mens Frida Hinge blev nummer tre på short track i U14. Hun vandt desuden begge løb i U12-rækken.